Firma plaanis detsembris müüa 31 autot, teatas ETAle Autori ASi turundusdirektor Henrik Raave.

Autori AS detsembri müügitulemus kasvas novembri 17 autolt 45 autole. Omaniku leidis 42 sõiduautot ja kolm tarbeautot. Enamnõutud oli mahtuniversaalne Scenic, mida eelistas 26 tarbijat.

"Renault' mudelite nõudluse kasv võib tuleneda tootja erilisest tähelepanust turvalisusele, mille kinnituseks on eelmise aasta EuroNCAP ohutustesti tulemused", ütles Raave. "Nimelt saavutas Renault äsja turule tulnud uus Megane mudel esimese väike keskklassi autona turvalisuses maksimaalse viis tärni ning valiti lisaks ka aasta autoks 2003."

Raave ütles, et Renault' autod on ka varem turvalisustestidel saavutanud kõrgeimaid näitajaid ning kaubamärk on kujunemas turvalisuse sünonüümiks.

Jaanuaris prognoosib Autori AS müüa üle saja sõidu- ja tarbeauto. Eellepingutega on juba müüdud ja üleandmist ootamas 45 kaubikut Master ja Traffic, mille hulgas on ka Eesti kaitsejõudude korraldatud riigihankega tellitud autod.

Renault kaubamärk on Eestis esindatud alates 1992. aastast. Ametlik esindaja Eestis on Autori AS, mis müüb ja hooldab Tallinnas Mustamäe teel ning Tartus Jõe tänaval autosid alates 2002. aasta märtsist. Eestis on Renault' eesmärk 2003. aastal saavutada 8-10protsendiline turuosa väikekeskklassi sõiduautode müügis.