Lõplikku otsust uue auto kasutamise kohta juba ametisseastumistseremoonia ajal ei ole veel vastu võetud, teatas Peskov. Vastates küsimusele uudistoote edasise kasutamise kohta kinnitas Peskov aga, et auto kavatsetakse järkjärgult presidendi töögraafikusse lülitada ning kasutada seda üritustel, millest Putin osa võtab.

Venemaa tööstus- ja kaubandusminister Deniss Manturov ütles Izvestijale, et Korteži mudelivalik valmib presidendi ametisseastumistseremoonia ajaks garanteeritult.

Projektiga Kortež tegeldakse Putini korraldusel alates 2012. aastast. Auto väljatöötamisest on osa võtnud autode ja automootorite teadusliku uurimise keskinstituut NAMI. Korteži mudelite hulgas on neli klassi: sedaan, maastur, mahtuniversaal ja limusiin. Ühte limusiini prototüüpi on katsetanud Izvestija teatel Putin isiklikult. Esimene tellija on Venemaa föderaalse julgestusteenistuse (FSO) garaaž, mis on juba kätte saanud 16 uut autot.

Korteže loodetakse ka müüma hakata ning tööstus- ja kaubandusministeerium uurib sel eesmärgil autoturgu. Minister Manturovi sõnul on ilmnenud suur huvi Korteži vastu Vene suurärimeeste hulgas. Esialgsete hinnangute järgi algab esindusklassi Korteži hind kuuest miljonist rublast (78 000 eurost).

Pärast Teist maailmasõda sõitsid Nõukogude Liidu riigijuhid ZIL-i esindusautodega. Mõne aja sõitis ZIL-iga ka Venemaa esimene president Boriss Jeltsin, kuid juba 1997. aastal hakkas ta kasutama Mercedes-Benzi. Seda marki autod on Venemaa riigipea käsutuses tänaseni.