Esialgu üritab küll Hitachi oma uut leiutist turustada vanurite ja invaliidide transpordivahendina, kuid, rakendust võiks tal olla palju rohkemgi. Eks joomine ole Jaapaniski probleem, ning näiteks kõrtsi ukse ees on igatahes ohutum panna isik isesõitvasse robotautosse, kui temale võtmeid kätte usaldada.

Robot for Personal Intelligent Transport System ehk Ropits on pisike, ühekohaline sõiduvahend, mis viib reisija punktist A punkti B vaid nupuvajutuse või siis ekraanipaitamise teel saadud käsu peale. Ennetamaks tõsiseid vaidlusi, ega ta muule liiklusele takistuseks ei kujune, on Hitachi mõelnudki Ropitsi sõidukiks, mis liiguks kõnniteedel.

Ta on varustatud sensorite ja juhtimissüsteemidega, mis aitaks leida sobivamat teed tänavaaukude, äärekivide, vastu tulevate jalakäijate vahel, puutetundlik ekraanikaart on ühendatud GPS-seadmetega, varustatud on masin ka 3D-laserkaugusmõõtjatega ja stereokaameratega, et tuvastada kokkupõrkeohte enne kui nad tõsiseks muutuvad.

Ropits püsib püstises asendis ka ebatasasel pinnal, milleks on tal eraldi tasakaalusüsteemid, ja juhul kui ta ligi kuuekilomeetrise tunnikiirusega teelt peaks eksima, on reisijal võimalik siiski juhtkangiga autot õigele rajale tagasi suunata.

Esialgu on tegemist küll prototüübiga, ehk tema võimalikust maksumusest on vara rääkida.