Pealegi kasutavad ka kõik konkurendid enam-vähem sarnaseid võtteid potentsiaalsete klientide oma esindusse meelitamiseks, ehk konkurentsiks püsimiseks lihtsalt vajalik nõks. Mingil arusaamatul põhjusel peetakse tänapäeval igati normaalseks, et inimese ostma meelitamiseks on kõik meetodid head, kuid kui seesama kodanik lõpuks oma kulusid optimeerida püüdes pisut maksuametit pügab, siis palun väga, ei – selle eest saab juba karistada. Teiseks pole autode sportlikkusele mingeid kriteeriume ja mõõdikuid seatud, seega võib sportlikuks pidada kõike, kui soovite, siis ka pakki võid. Astra Sports Toureri puhul aga pole tegelikult asi sugugi hull, isegi tolle kõige väiksema, üheliitrise bensiinimootori puhul. Lisaks saab sisse lülitada ka Sport sõiduseade, mis masina tõepoolest ärksamaks muudab.

Tänapäeva autonduses võib ühe peamise suundumusena välja tuua vähendamise. Kui varem kasvasid kõik mudelid uues põlvkonnas pisut kopsakamaks, siis nüüd enam mitte. Astra universaali puhul jäid gabariidid enam-vähem samaks: pikkus 4702 mm, laius 1871 mm (kokkuklapitud küljepeeglitega) ja kõrgus 1510 mm – küll aga on selles rohkem ruumi nii reisijatele kui ka pagasile. Juhil on 26 mm rohkem pearuumi ja tagaistmel istujatel 28 mm rohkem jalaruumi. Ehk uude autosse mahuvad sõitjad paremini ära ning reisimine on mugavam. Pagasiruum mahutab 1630 liitrit.

Disainilisest küljest, võrreldes luukpäraga, midagi pöörast pole. Ainus üllatus on tagapiilari lahendus, mis pigem meenutab Adamilt nähtut. Luukpära taganurkadest miskipärast loobuti. Aga muidu igati vinks-vonks väljanägemine. Seest mõistagi sama lugu – täpne luukpära koopia. Mis ühtlasi tähendab, et istmeid saab päris korralikult reguleerida, need on mugavad ja ergonoomilised. Samas eelmistelt Opelitelt tuntud nupumeri asendati puutetundliku ekraaniga. Pole just sellise lahenduse kõige suurem fänn, kuid eks järeltulev põlvkond, kellele see auto pigem suunatud, tuleb peenema näputööga kahtlemata oluliselt paremini toime. Aga kogu see ekraanimajandus on vähemasti selge pildi ja meeldiva värvivalikuga.