Eestis jõudis äsja müügile Nissani elektriline väikekaubik e-NV200, mida pakutakse mitmes eri variatsioonis, 2- ja 5-kohalisena, kirjutab WHATCAR?

Võtsin asja tõsisemalt ette ja proovisin e-NV200 nii Eesti kui Hispaania teedel. Üllatusin meeldivalt, sest jus Eesti oludes näitas e-NV200 oma säästlikumat poolt.

Ühtlasi tegime inseneridega koos võrdleva tasuvusarvutuse, et vaadata, kas on mõtet särtsakat abimeest hinnakirjapõhiselt üldse soetada. Kui võtta kaubik viieks aastaks liisingusse, ei anna toetuse puudumine eriti tunda. Mis toimub aga kasutusaja vältel?

Olemuselt nagu Leafi ja NV200 lustakas sümbioos

e-NV200 on sümpaatselt ümarate vormidega, ninaosa meenutab pisut Leafi. Värvivalikus on 8 moodsat tooni, elektrisinisest musta ja pärlvalgeni. 15-tollised metall- või valuveljed on kena täpp "i" peal.

Kõvasti on panustatud sõidumugavusele ning turvalisusele. Kaubikul on LED-tuled, kõrgemas varustusastmes ka suurepärane 7" värviline LCD puuteekraan, mis samuti tuletab Leafi meelde ja mille käsitsemine on sama loogiline.

Aknad on elektrilised, istmete kaldenurka saab pisut sättida, rooli kõrgust reguleerida. Juhi töökoht on avar ja ergonoomiline, väljavaade kaubikust hea. Küljepeeglid on suured, nende nurka saab elektrooniliselt sättida ning neid nupuvajutusega kokku lappida.

Lisavarustuses on EV-navigatsioonisüsteem, mis näitab sõiduulatusse jäävat piirkonda ja uuendab reaalajas laadimisjaamade kaarti. Sarnaselt Leafile saab e-NV200 üle vastava nutirakenduse võtta ühendust, reguleerida temperatuuri, alustada laadimist ja jälgida selle kulgu.

e-NV200 on saadaval kolmes variandis: 2-kohalise kaubikversioonina, millel valikus külje- ja tagaluuk; 5-kohalise kombineeritud väikekaubikuna ning 5-kohalise sõiduautoliku Evaliana.