Kui mõte autost kellegi teise juhikäe all valmistab hirmujudinaid (eriti tema nooruse ja kogemuste vähesuse tõttu), aga järeltulijale selle ostmine ei tekita pangaarvesse Tunguusi meteoriidi suurust kraatrit, jääb üle üks küsimus: kust alustada?

Techi.com koostas pingerea kümnest masinast, mis on (hilis)teismelisele autohuvilisele kinkimiseks piisavalt mõistlikud.

Pingerida on küll Ameerika-keskne (eriti kindlustus- ja üldse hindu puudutav osa), aga pakub kindlasti huvitavat lugemist ka teistele. Ja ergutab ehk samateemalist mõttetegevust, kui lapsele auto ostmine on aktuaalseks muutunud.

Originaalis on selgitatud ka iga auto edetabelisse jõudmise põhjuseid. Meie tõlgime ära esimesed viis.

1) Audi A3

CarInsurance.com hindas Audi A3 kahel järjestikusel aastal parimaks autoks noorele juhile. Vastupidavus, turvalisus, kütusetarbimine ja kindlustushinnad teevad tasa küllaltki kõrge hinna. Teismelistele meeldib A3 välimus, nende vanematele selle praktilisus. Lisaks on masin stabiilne niisketes oludes ja jäisel teel.

2) 2007 Ford 500

Hinnad algavad vähem kui 10 000 dollarist ja sisaldab nn standardturvavarustust. Kui auto turule jõudis, hinnati selle aeglast kiirendust miinusena - aga te tõesti ei tahaks, et teie teismelise auto saavutaks 100 km/h kiiruse vähem kui nelja sekundiga!

3) Honda Accord

Paljudes autopingeridades kindel võitja, sest Honda Accord on ruumikas, võimekas ja hea hinnaga. Neljasilindriline mootor hoiab imehästi kütust kokku ja standardvarustuses tagurduskaamerat. Mis võib tekitada olukorra, et teie "sõidate" selles masinas vähemalt sama palju kui laps.

4) 2007 – 2012 Ford Fusion

Õnnetusi ikka juhtub, mistõttu on meeldiv teada, et masin saavutas kokkupõrketestides soodsaid tulemusi. Mis aga veenab vanemaid isegi rohkem, on McKey funktsionaalsus, mis võimaldab teil auto tippkiirusele piiri seada ja näiteks raadio välja lülitada, kui turvavööd kinni pole.

5) Mercury Sable

Välimus ei pane ehk paljusid sellele järele vaatama, aga stabiilsus, turvalisus ja hind kompenseerivad selle kuhjaga. 2008. aasta variandi kindlustushinnad noortele juhtidele on ka meeldivalt madalad.

6) 2012 Mazda3

7) Subaru Forester

8) 2012 Volkswagen Jetta

9) Saturn VUE

10) 2010 Toyota Matrix