Õigupoolest on Hockenheimring oktoobris Mannheimi toimuva Euroopa suurima vanatehnikalaada Veterama pisem kevadine vennake. Mõõdult küll umbes poole väiksem, aga vähemalt sama põnev, sest lõunaeurooplased on esimesed garaažituulutused ära teinud ning üleliigse tavaari turule toonud.

Nii leidubki laadal ohtralt vanu rattaid, autosid, varustust, kasutatud juppe kui ka uuemat kraami – masinate käsiraamatuid ja ajaloolisi ülevaateid, erinevates mõõtmetes rehve, ultrageniaalseid puhastusvahendeid. Lõputu hulk kila-kola, mis ei peaks tühjade kätega jätma ühtegi vanatehnikahuvilist.

25 EUROT KOLMEPÄEVASE NIRVAANA EEST

Hockenheimringi laada piletisüsteem on sarnane nagu Mannheimile: kolmepäevapilet maksab 25 eurot ja kõige lähem parkla 15 eurot kogu ürituse ajaks. Laupäeval ja pühapäeval on võimalik 12 euro eest osta ühepäevapilet.

Laat avatakse Saksa täpsusega kell 12 reede keskpäeval, nõnda pole erilist mõtet sinna palju varem kohale minna. Nädalavahetusel avatakse laat juba kell 8:30 hommikul. Kui reedel on laat avatud kella 20ni, siis laupäeval „vaid“ kella 18ni ja pühapäeval kella 16ni.

Tänavuse Hockenheimringi laada ajal oli ilm oli suurepärane, sooja oli kohati üle 25 kraadi. Kena ilm meelitas kohale kõvasti külastajaid, keda jagus varahommikust kuni õhtuni välja.
Loe edasi siit