CNNMoney vahendab, et Honda kutsus eelmise aasta aprillis kümneid Vezeleid tagasi, kui selgus, et autode elektrisüsteemis on tuleohtlik viga. Uberile teatati veast ja autode tagasikutsumisest kuu hiljem ehk mullu mais, kuid sõidujagamisettevõte ostis siiski üle 1000 auto ning rentis need ilma vajalikke remonte tegemata juhtidele välja.

Juhtumi keskmes olev Honda Vezel läks Singapuris põlema tänavu jaanuaris. Juht oli just kliendi sihtkohta toimetanud, kui auto süttis. Leek hakkas auto armatuurlauda sulatama ja esiklaas sai kahjustada, juht ise õnneks kannatada ei saanud. Uber ütles, et pärast jaanuarikuist intsidenti on kõik masinad üle vaadatud ja remonditud.

Uber ütles täna CNNile, et niipea, kui ettevõtteni teated auto süttimisest jõudsid, asuti Singapuri transpordiameti ja tehnoloogiaekspertidega tegutsema. "Tunnistame, et oleksime saanud ise rohkem ära teha," nentis ettevõte. Uberi kõneisik keeldus aga ütlemast, millal firma juhtkond autode tuleohtlikkusest teada sai.

CNN kirjutab, et juhtum on järjekordne löök ettevõtte mainele just nüüd, mil Uber üritab välja tulla kuudepikkusest kriisist, mis kulmineerus firma kaasasutaja ja tegevjuhi Travis Kalanicki ametist lahkumisega. See oli omakorda seotud erinevate süüdistustega firma aadressil kehvast töökeskkonnast kuni seksuaalse ahistamiseni välja.

Honda Vezel.