ENSV ühing “Automi” juurde loodud klubi ühendas vanade veo- ja sõiduautode, jalgrataste ning mootorrataste huvilised.

Unic-klubi juurde moodustati Põhja, Lõuna, Ida, Lääne piirkonnad ning motosektsioon, mille liikmeid jätkus igasse piirkondlikku klubisse. Palju tsiklimehi oli Harjumaalt, eriti Raasikult, Viljandist ja Lõuna-Eestist. Klubi 22-liikmelisse nõukogusse valiti ka tänane auväärne veteran, Unic-Moto liige ja Harley-Davidsoni mees Enno Öövel!

1976. aasta jaanipäeva hommikul Pirita-Kose ringrajal, Kalevi Suursõidu avamisel ootas pealtvaatajaid suur üllatus: vanaaegsete kahe- ja neljataktiliste mootorite mürin kaikus Pirita mändide all, sest avaringi tegid Vanasõidukite klubi Unic motosektsiooni mootorratturid.

Sama aasta 11. septembril osales motosektsioon 23 mootorratta ja koos mõne külalisega Lätist klubi suurüritusel, esimesel rallil „Tallinn-Rakvere 76”. Selle aja sündmustest on kirjutatud ajakirja Tempo 2011. aasta numbris nr 18.

Ajavahemikku 1976-1994 mahub hulganisti rallisid, kokkutulekuid ja külaskäike naabrite üritustele Peterburi, Moskvasse, Riiga, Vilniusse. 1995. aastal moodustati seoses Vanasõidukite klubi Unic lagunemisega motosektsioonist sama klubi õigusjärglasena Eesti Vanamootorrattaklubi „Unic-Moto”.

Kas on veel Unic-Moto klubis neid, kes startisid esimesel Tallinna-Rakvere rallil ja hilisematel unustusehõlma vajunud üritustel? On teada kaks nime, kes raiusid oma nimed ajalukku. Ralli „Tallinn-Rakvere 76” kolme parima autasustatu hulgas sai pronksi vanameister, tuntud võidusõitja Paul Kukk. Vigursõidu võitjaks osutus Tõnu Tuudelepp mootorrattal NSU 250 OSL. Kuidas võidud saavutati, oskavad vaid nemad ise pajatada.

„Tähesõit Pärnu 77” üritusel osales 17 mootorratast. Nende hulgast paistis silma varalahkunud särav, kaunis ja vapper tsiklidaam Reet Kivimäe, kes koduteel Raasikule kukkus oma Puch 250 rattaga nii õnnetult, et laterna suur originaalklaas Bosch purunes.