Pärnu politseiprefektuuri teatel teatati eile õhtul kell 23.20 prefektuuri juhtimiskeskusele, et Pärnus on Rohu tänavalt varastatud hõbehall kaubik Ford Transit. Pärnus Papiniidu tänaval paiknenud ekipaaž suundus sündmuskoha poole ning paarisaja meetri pärast märgati sillal kaubikut, mille vargusest oli teatatud. Politseiautol lülitati sisse sinised ja punased vilkuri ning helisignaal, kuid kaubik ei peatunud. Korduvatele peatumismärguannetele mittereageerinud sõiduk jätkas sõitu Riia maanteel, suunaga kesklinna poole. Kesklinna poolt tuli põgenejale vastu teine patrullauto. Kaubik tegi pöörde kõrvaltänavale ja jätkas sõitu. Jälitamine jätkus kõrvaltänavatel kuni teekond viis taas Papiniidu tänavale, kus oli põgeneja edasiliikumist takistamas kolmas patrullauto. Kuna kaubik oli politseiautode poolt nn karpi võetud ja edasisõiduvõimalus puudus, õnnestus ärandaja kinni pidada.

Kaubiku roolis oli 1985.aastal sündinud Stanislav, sõidukis kaasreisijaid ei olnud. Noormehel tuvastati alkoholijoove. Lisaks ärandamisele ja joobes sõidukijuhtimisele pani noormees toime veel kaks õiguserikkumist avariiohtliku olukorra tekitamise ja peatumismärguandele reageerimata jätmise näol.

Juhtunu osas on alustatud kriminaalmenetlus, mis käsitleb asja omavolilist kasutamist. Karistatakse sellise teo eest rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.