Väidetakse küll, et USA turul lihtsalt ei lähe kaubaks kõiksugused hatchbackid, wagonid, diiselautod ega manuaaljuhitavad, kuid lõppude lõpuks, ka ameeriklased peaks ju parimat saama, nuriseb Jalopniki ajakirjanik. Ilmneb, et autosid, millest ameeriklased ilma jäävad, toodetakse ka USA enda pinnal Detroidis.

Niisiis, uuemaid autosid, mida ameeriklastele ei müüda, kuid eurooplastele pakutakse:

Sportiva

Pisike luukpära, mida pakutakse nii bensiini- kuiga turbodiiselmootoriga, sellega oleks mõnu USA maanteedel sõita, kuid praegu võib vaid kiruda päeva, mil Alfa USA turult lahkus (1995. aastal vähese müügiedu tõttu).

Audi S3 Hatchback
Audi S3 Hatchback, foto: audi.co.uk

Pisike, seksikas luukpära. 2013. aastal tulevad nad turule, paraku mitte USA-s.

Peugeot 208 GTI
Peugeot 208 GTI

Debüteerides tänavusel Pariisi autonäitusel, on tegemist austusavaldusega legendaarsele 205 GTI-le. Peugeot lubab, et auto kiirendab saja kilomeetrini seitsme sekundiga.

Mazda6 Diesel Wagon
Mazda 6

Tegemist on autoga, mida ka tavaline inimene jaksaks osta. Aga miks pagana pärast ei müüda seda USA Mazda esindustes, küsib Jalopnik?

Ford Mondeo Wagon/Hatchback
Ford Mondeo

Euroopalik särav versioon Ford Fusionist. Universaalkerega auto on hiilgav, nagu Mazda 6, kuid veelgi parem. On lihtsalt arusmaamatu, mis ameeriklastele suured luukpärad peale ei lähe.

Chevrolet Cruze Diesel Wagon
Chevrolet Cruze

Chevy Cruze on kõige lõbusam väike auto, mida Detroidis toodetud. Väiksem bensiinikulu, rohkem ruumi, läikiv stiil. Aga kõik viiakse müügiks mujale.

Lada Niva

Ameeriklastele tuleb üllatusena, et selliseid autosid üldse toodetakse veel, kuid ometi turustatakse neid Suurbritannias, mõni aeg tagasi isegi Kanadas. Ka seda võiks pidada klassikuks, kuigi on päris uus.