Palmeri päikesetakso viimane reisija oli ÜRO kliimamuutuste konventsiooniga tegelev tippjuht Yvo de Boer. Solaartaksoga on teinud sõitu ka ÜRO peasekretär Ban Ki-moon, filmirežissöör James Cameron, Monaco prints Albert, Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt ja New Yorki linnapea Michael Bloomberg.

Oma reisiga tahtis Palmer selgelt demonstreerida, kui võimalik on päikeseenergial töötavat sõidukit kasutada ning kui kättesaadav see energia on. Lisaks sellele, et päikeseenergia kui mittefossiilse kasutamine on kasulik meie planeedile, loob see Palmeri sõnul juurde ka hulga töökohti, mida praeguses majanduslikus olukorras veel eriti vaja oleks.

Hiirekujuline auto veab enda järel kuuest ruutmeetrist päikesepaneelidest koosnevat „käru“, kus paiknevad ka kõik autot toitvad akud, millest piisab aastas 15 000 km läbimiseks. Tippkiiruseks on autol 90 km/h ja täis akudega saab läbida kuni 400 km. Kui panna see ümber kütusekulusse, olevat auto ekvivalendiks vähem kui liiter sajale kilomeetrile. Auto ja käru kaaluvad kokku 750 kg.

Masstootmisesse juurutamisel maksvat Palmeri sõnul selle auto ja käru valmistamine umber 10.000.- inglise naela pluss 4000.- päikesepaneelide eest. Ümbermaailmareisi käigus esines autol tehnilisi probleeme vaid kahel korral.