USA suuruselt neljas linn Houston (2,3 miljonit elanikku) on tõsiselt autostunud. 94,4 protsendil linna majapidamistest on auto ja mitte ainult üks - analüütikaettevõtte Cox Automotive hinnangul on ühes Houstoni majapidamises keskmiselt 1,8 autot.

"Kui sa Houstonis elad, peab sul auto olema," ütles The Wiredile Andrea French Houstoni transpordi propageerimise agentuurist, mis tegeleb kõigi transpordiviiside jaoks parema rahastuse otsimisega. Ehkki kesklinnas liigutakse busside, jalgrataste, Uberi ja Lyfti abiga, on siiski reegel, et ilma isikliku autota on raske hakkama saada.

Eelmise nädala teiseks pooleks olid kindlustuskompaniid saanud umbes 100 000 autosid puudutavat kahjunõuet, mis otseselt Harveyga seotud. See number ei jää kindlasti sinna pidama, kuna paljud omanikud, kes alles linna naasevad, pole veel kõigi uppunud või üleujutatud autodeni üldse jõudnudki.
Kui arvesse võtta ainult registreeritud autod (aga neile lisaks hävis ka palju müügiplatsidel seisnud masinaid), jäävad kahjud hinnanguliselt kusagile 2,2 - 4,1 miljardi euro vahele.

See tähendab, et ka nõudlus autode järgi on laes, mistõttu autorendiettevõtted saadavad piirkonda tuhandeid lisamasinaid. Mashable vahendas nädalavahetusel, et enam kui iga seitsmes auto Houstoni piirkonnas on ilmselt rivist väljas ja lisas, et tõenäoliselt tähendab see ka muudatusi kasutatud autode turul - nõudlus nende järgi tõuseb.