1-liitrise turbobensiinimootori saab esimesena endale Opel Adam, vahendab WHATCAR?

Uue mootori võimsus on 85 kW / 115 hj ning pöördemoment 166 Nm. Seega on jõuallikal suurem pöördemoment ja madalam kütusekulu kui 1,6-liitrisel mootoril.

"Seda vähendatud töömahuga mootorit luues ei olnud kütusekulu ja CO2 heitmete vähendamine ainus, mida me silmas pidasime.

Soovisime ühtlasi näidata, et kolmesilindrilised mootorid võivad olla samaväärsed nelja- või enamasilindriliste mootoritega," ütleb Opeli väikeste bensiinimootorite peainsener dr Matthias Alt.

"Me võtsime kohe alguses arvesse kolmesilindrilistele mootoritele tüüpilise müra ja vibratsiooni vähendamist ning oleme kindlad, et meie töö tulemused on klientidele meeldivaks üllatuseks.

Tegemist on väga erksa ja suurepäraste seadistustega mootoriga, mis pakub samas ka kompromissitut sõidunaudingut."

Liitrine mootor on liidetud uue 6-käigulise manuaalkastiga, mis on senisest 30% kergem, kaaludes ilma õlita 37 kilogrammi.

1,0 SIDI Turbo ja selle juurde kuuluva uue kuuekäigulise käigukasti lansseerimine on järjekordseks etapiks Opeli mootorivaliku uuendamise protsessis, mille käigus tuuakse perioodil 2012 kuni 2016 turule kolm uut mootorisarja ja 13 uut mootorit ning lisaks mitmeid uusi käigukaste.