Juhi, sõiduki ja keskkonnavahelise võrgustiku kiire areng muutub üha intensiivsemaks ning toob kaasa uusi teenuseid. Üks näide sujuvalt võrgustikuga liidetud sõidukites olevast tehnoloogiast on puutevaba puuteekraan AirTouch.

See funktsioon võimaldab meelelahutust, navigatsiooni ja kommunikatsiooni juhtida labakäega tehtavate lihtsate žestide abil. AirTouch laseb sõidukis olevat ekraani kasutada nagu puuteekraani, ainult et ilma reaalselt ekraani puudutamata. Sensorid registreerivad käeliigutusi keskkonsooli ja sisepeegli vahelisel alal. See võimaldab juhil või reisijatel muuta fookust suurel panoraamekraanil. Lihtne kinnitus valib vajaliku menüüpunkti või aktiveerib ikooni. Sensorid armatuurlaual võimaldavad 3D-kontrolli.

Aasta tagasi, samuti CESil, esitles BMW juba uut žestikontrolli süsteemi. See võimaldab lihtsa sõrmeliigutusega reguleerida näiteks helivaljust või vastu võtta telefonikõnet. AirTouch astub nüüd suure sammu edasi. Sensorid on paigutatud armatuurlauale, mis võimaldab kolmedimensioonilist kontrolli. Käeliigutus või žest aktiveerib suure panoraamekraani pinna.
Loe pikemalt siit (klõpsti)