Viinakuul müüdi Eestis uusi sõiduautosid kokku 2057 tükki. Viimaste kuude tubli kasv ühtlustub 10 kuu lõikes 1,9 protsendipunkti peale mullusega võrreldes ent see ei keela meil tänavust autoaastat heaks nimetamast. 10 kuuga on Eestis ostetud 22 675 uut sõiduautot.

Vaibumatu maasturiarm

Mitte kuskilt ei paista, et eestlaste armastus maasturilaadsete liikurite vastu jahtuma hakkaks. Teisalt on toojad ja tootjad teinud kõik selleks, et ainult linnadžiibid buumiksid: pea kõik uudistooted sisaldavad sõnu “SUV” või “krossover” või “linnadžiip”. Võta siis kinni…

Segmentide lõikes müüdi viinakuul kõige rohkem keskmise suurusega maasturitaolisi, mille osakaal on 25,8% kõigist müüdud autodest.

Mitte väga kaugele maha ei jää ka väiksema keskklassi autode segment 23,2% osakaaluga. Jätkuvalt hea seis on kaksikajamiga autode segmendis: müüdi 218 hübriidi, 67 CNG gaasiautot ja 3 elektriautot.

Toyota ja Škoda külg-külje kõrval

Automarkidest edestas oktoobris Toyota napilt kolme autoga Škodat ja neid müüdi vastavalt 316 ja 313. Kolme hulka jõudis ka Volkswagen 187 müüdud sõiduautoga.

Renault on neljandal, Kia viiendal ja mõistetavalt Fiat seekord kuuendal kohal: kui mäletate, siis avas oktoobris CityBee oma rendiautode teenuse. 7.-8.-9. kohal PSA kolm brändi ja 10. Dacia. Igati tore edetabel.

10 kuu lõikes on edetabel muutumatu: Toyota juhib 500 autoga Škoda ees, selle järel pea 2000 autoga Renault ja siis üsna väikese vahega VW, Kia ja Peugeot. PSA kõik kolm peavoolubrändi on aastatabelis sees. Subaru on välja vahetanud Dacia. Esikümnes on ka Honda. Taas üks igati esinduslikult kirju nimekiri.

Mudelitabelit juhib… CityBee!

Viinakuu müüduimate mudelite esikolmiku lõi seekord segamini Fiat 500, mida müüdi 135 ühikut. Toyota RAV4 linnamaasturit 133, Škoda Octaviat 108 – need numbrid on enne olnud nii head ja jäävad sarnaseks ka siis kui Fiat ammu unustatud on.

Škodal on mudelitabelis 3, Toyotal 2 autot. Ja siis on Kia Ceed ning berlinks. Passatile ja Capturile on ka jäetud koht. Seega, ei midagi üllatavat kui Fiati ühekordne soolo välja arvata.