Esimese Roborace isesõitva vormelauto disaini eest vastutab Daniel Simon. Seesama mees, kes varasemalt on muuhulgas kujustanud värske Tron-mängufilmi sõiduvahendid. No olgu, ehkki seda saksa päritolu disainerit teatakse täna rohkem ideesõidukite väljamõtlejana, ulatuvad tema juured siiski Volkswageni ja Bugatti juurde. Aga üldiselt, jah, tegu on ikka rohkem sci-fi mehega, nii, et anname talle selle… isesõitva vormeli kujustuse siis andeks.

Simon ise ütleb, et võttis projektist kõik, mis võtta annab: “Minu eesmärk oli luua sõiduk, mis võtab seninägematutest (piloot võib kodus magada) võimalustest maksimumi ning sealjuures ei pea väljanägemises tegema ühtki järeleandmist. Välimus oli meie agendas väga, väga kõrgel kohal.” Tõsi, puhta ilu kõrval tuli pisut tähelepanu pöörata ka aerodünaamikale ja sõiduomadustele; ka sellele, et see auto reaalselt teel püsiks ja sõita suudaks – selleks kaasas Simon pikaajalise võidusõiduautode valmistamise kogemusega insenerid.

accelerista.com

Tegu ei ole pelgalt ideega, mis imetlemiseks välja pandud – või nii nad vähemalt väidavad. Esimesed Roborace-võistlused tahetakse maha pidada E-sarjas kas 2016. aasta lõpus või siis 2017. aasta alguses. Eks aeg näitab, kas me neid võistlusi ka tegelikult näha saame või on tegu lihtsalt ühe helesinise (leherohelise) unistusega? Nüüd me vähemalt (umbes-täpselt) teame, millised hakkavad välja nägema isesõitvad vormelid – ja mõne arvates näevad need täitsa metsikud välja! Neljarattalised elajad on täis sensoreid ja kaameraid, nad on kerged ja (veelkord) … metsikult… koledad.
Loe edasi siit