Droogie nime all esinev mees otsustas, et ta üritab trahve saatvaid automaatseid numbrituvastussüsteeme ninapidi vedada ja tellis oma autole registreerimismärgi sõnaga "NULL," vahendas Forbes. USAs on sõidukite registreerimisnumbrite kombinatsioonide valik vabam ja sisuliselt saab sinna tellida mida iganes. Ja Droogie "õnneks" oli sõna NULL veel vaba. Tehtud-mõeldud!

Mees tellis sellise numbri osalt lõbu pärast ja osalt lootuses, et sõna "null" ajab automaatsed trahvisüsteemid segadusse. Kuna "NULL" tähistab tühjust ja mitte midagi, siis oli mehe lootus, et süsteem edastab veateate iga kord, kui tema auto number fikseeritakse.

ERROR

Lootus olla automaatsete tuvastussüsteemide jaoks nähtamatu lõi valusalt tagasi. Selmet üldse liiklustrahvidest vabaneda, sai ta enda kaela kõikide vigaste või loetamatute numbrimärkidega korjatud trahvid - sest numbrituvastussüsteem salvestab vigase kirje andmebaasi sõnaga "NULL."

Teisisõnu - kuniks sellise numbriga registreeritud sõidukit ei olnud, jäid sõna "NULL" alla õhku kõik loetamatute või puuduvate registreerimismärkidega saadud trahvid. Kui Droogie sõna NULL auto numbrina registreeris, sai sellest kõigi vigaste kannete prügimägi.

Droogie hüpotees on iseenesest tore, sest arvutisüsteemides ja programmeerimises tähistab null tihti tühjust. Loogiline oleks, et automaatne numbrituvastus fikseerib kirje "null" ja salvestab veateate - sest ei ole midagi.

Kuid mehel jäi lihtsalt läbi mõtlemata, et kõik vead kantakse andmebaasi tühjusena ehk nullina. Kui keegi (autoomanik) sõna null taha tähenduse loob ehk tekib reaalne auto, omanik, aadressi ja muu info, siis on nähtamatuse asemel süsteemil lõpuks rippuma jäänud trahvidega midagi teha. Neid trahve oli kokku summas üle 12 000 USD.

Ehk sai ta inspiratsiooni mõne aasta tagusest BBC loost õnnetu nimega naisest. Jennifer Null ei saanud internetis lennukipiletit osta, sest enamikest kohtadest, kuhu ta oma (õige) perekonnanime kirjutas, sai ta vastuseks veateate - veebileht ütles, et väli ei tohi olla tühi. Tähekombinatsioon NULL on inimese jaoks neli tähte, arvutisüsteemi jaoks aga tühjus.

Vähemalt on Null natuke parem nimi, kui näiteks Hugh Jass ja I.P Freely.