Nokia müüb kaks miljonit aktsiat ehk 18,9 protsenti aktsiatest. Aktsia hinnaks kujuneb pooltevahelisel kokkuleppel 39,17 eurot, mis teeb aktsiapaketi hinnaks 78 miljonit eurot.

Sellega katkeb peamiselt mobiiltelefonide tootjana tuntud Nokia side traditsioonilise tootva tööstusega. Nüüd on vanast Nokiast alles vaid nimi ja algne hoone, mida firma kasutab koolituste läbiviimiseks, kirjutas ajaleht.

Nokia asutati 1865. aastal ja Nokian Renkaat eelkäija Suomen Gummitehdas 1898. aastal. Nokia hakkas muutuma infotehnoloogiafirmaks tegevjuhi Simo Vuorilehto juhtimisel 1990. aastatel ning see suund tugevnes, kui juhtimise võttis üle Jorma Ollila.

Muutus on olnud kiire, kuna Vuorilehto eelkäija Kari Kairamo ajal tootis Nokia lisaks rehvidele ka tualettpaberit, tselluloosi, kummikuid, kaablit ning firmal oli metsa ning ta kontrollis elektrijaamu.

Bridgestone'i asutas Shojiro Ishibashi, algselt valmistas firma kummijalatseid. Rehvitootmine algas 1931. aastal ning 15 aasta eest ostetud Ühendriikide Firestone'i toel on ettevõte tõusnud üheks oma ala liidriks maailmas.

Bridgestone on talverehvide turul maailma juhtiv firma, Nokian Renkaat on turuliider Põhjamaades ja Venemaal.

Bridgestone'i järel on ettevõtte suuruselt teine aktsionär kindlustusselts Ilmarinen, mille kontrolli all on viis protsenti aktsiatest, kolmandal kohal on kindlustusselts Tapiola ligi kolme protsendiga.

Nokian Renkaat mullune käive oli 479 miljonit eurot ja maksustamiseelne kasum 48 miljonit eurot. Ettevõttes töötab 2663 inimest.