Eeltoodanguautod on liinilt juba veerenud ning tellimuste vastuvõtmist alustatakse järk-järgult kõigil sihtturgudel. Müügisalongidesse jõuavad esimesed universaalkerega Vestad 2017. aasta teises pooles.

Venelased on eriti uhked Vesta kõrgendatud versiooni üle - neil on nüüd ette näidata midagi, millega üleüldisel linnamaasturite ja krossoverite buumiajal kaasa rääkida.

Pildi pealt paistavad mõlemad sõidukid ka päris kenakesed. Milliseks osutub nende koostekvaliteet ja kasutuskogemus, seda meie siin paraku teada ei saa, tuleb kuulata vene ja ukraina kolleegide kogemusi.

Vesta Cross Concept ideeautot tutvustas Avtovaz juba 2015. aastal Moskva autonäitusel. 2016. aasta sügisel sai osa vene kolleege autoga ka lähemalt tutvust teha. Siiski levisid kahtlused, et krossover kunagi tootmisse ei jõua: vene autotööstuse eripärad, teadagi!

Praegu võib kergendatult hingata ja tõdeda, et venelaste praktika on sarnane teistele tootjatele: see, mida näidati ideeauto juures, on enam-vähem täies mahus jõudnud ka tootmisküpsele mudelile: krossover näeb päris tore välja ning sel on arvestatav, 20.3-sentimeetrine kliirens.
Loe edasi siit