Seitsmekohaline Evalia oli e-NV200 tootmisplaanides algusest peale, kuna turul valitseb selles osas tühjus. Nüüd on olemas sõiduk, mis võiks rahuldada nii ettevõtjate kui ka suurperede vajadusi, kirjutab WHATCAR?

Esimest korda toodi tootmisküps, seitse sõitjat mahutav Evalia ajakirjanike ette kevadisel Genfi autonäitusel. Oslos oli esmakordne võimalus ka ise rooli istuda ning teha linnas ja selle lähiümbruses täiselektrilist proovisõitu.

Loodud linnas liikuma

Lisaks seitsmele kohale on e-NV200 saanud juurde ka väikesi uuendusi. Evalial on ees ja taga kaasaegsed leed-tuled, aktiivturvavarustusse on lisandunud uudne jalakäijate hoiatussüsteem.

Kaks külgmist liugust teevad sõitjate sisenemise ja väljumise väga mugavaks. Kõige suuremaks “uudiseks” aga nimetab tootja punase värvi lisandumist valikusse. Tuleb tõdeda, et punasena näeb sõiduk tõesti silmapaistev välja.

Nagu enamus tootjaid, tõdeb ka Nissan, et tänapäevased elektrisõidukid on mõeldud kasutamiseks linnaliikluses, et vähendada heitme- ja mürakoguseid. Nissani EV-perekonna kõigi liikmete “kütusekulu” on kõige optimaalsem just linnakiirustel, vahemikus 40-80 km/h.

Seitse inimest mahub Evaliasse kenasti istuma, ehkki teises ja kolmandas istmereas napib pikemale inimesele põlve- ja küljeruumi ning jäik vedrustus tekitab tunde, et väga pikka sõitu selle autoga teha ei taha. See-eest pearuumi üle kurta ei saa, juhi ja katuse vahel on vägev õhuruum.

Sõitjate reisipagas mahub kenasti pakiruumi ära. Ka on võimalik Evaliat kasutada näiteks sõimerühma laste transpordiks: istmerea taha saab ülestikku lappida 3-4 lapsekäru.

7-kohaline Evalia on täiesti heitmevaba ning sobib eelkõige transfeerteenuse osutajatele - näiteks lennujaamast hotelli inimeste transportimiseks - aga samahästi võiksid ruumika elektrisõiduki soetamist kaaluda ka taksoettevõtted ning kolme ja enama lapsega pered.

Eestis on Evalia hind, võrreldes lähinaabrite Läti ja Leedu ning põhja poole jäävate riikidega, kõige soodsam. Seitsmekohalise kaubiku baasil loodud sõiduki hind algab 37 150 eurost.

170 km sõiduraadiust ühe laadimisega ja kuni 5 aastat garantiid

Ühe laadimisega suudab 80kW elektrimootoriga ning 24 kWh patareipakiga 7-kohaline Evalia läbida kuni 170 kilomeetrit.

Sõiduraadiust aitab pikendada linnaliikluses tagasilaetav energia. Seades käigukangi asendisse B (break), on võimalik regeneratiivse tagasilaadimisega salvestada kuni 35% rohkem “nullenergiat”.

e-NV200 saab laadida kolmel eri moel. 10A 220V pistikust võtab 100% laadimistsükkel aega 12 tundi. 16A 220V kodulaadijaga kestab tsükkel 8 tundi. Laadijale vajalikud juhtmed on komplektis kaasas. ELMO laadimisvõrgust on kiirlaadimisega võimalik täita 80% akudest 30-40-minutiga.

e-NV200 on varustatud Põhjamaade paketiga, mis võimaldab auto panna talvel eelsoojenema. Kasutajate käsutuses on Nissan Carwings äpp, mis üle mobiiltelefoni võimaldab mugavalt auto olekut jälgida: kui palju on akut kulunud/laetud, kus auto viibib, lülitada sisse soojendust jms.

Tootja annab omalt poolt e-NV200le kaks erinevat garantiid: kõigile nn. tavaauto osadele kehtib 3 aastat või kuni 100 000 km läbisõitu garantii ning elektriauto osadele, sh. akudele on ette nähtud 5 aastat/ 100 000 km garantii.