• Nissani arusaam uue põlvkonna autodest
• Imiteerib juhi enda sõidustiili ja eelistusi
• Ruumi neljale täiskasvanule

Sõiduki esitlemisel ütles Nissani president ja tegevdirektor Carlos Ghosn: „Nissani tulevased tehnoloogiad muudavad põhjalikult auto ja juhi vahelist suhet ning tuleviku liikuvust.“ 2013. aasta augustis ütles Ghosn, et aastaks 2020 plaanib Nissan varustada mitu autot uuendusliku autonoomse juhtimise tehnoloogiaga. Selle eesmärgi saavutamiseks liigutakse plaanikohaselt.

Nissani nutikas juhtimine (Intelligent Driving) on Nissani autonoomse juhtimise kontseptsioon, mis kajastab Nissani arusaama uue põlvkonna autodest. „Nissani nutikas juhtimine parandab juhi nägemis-, mõtlemis- ja reageerimisvõimet. See kompenseerib inimliku vea, mis põhjustab 90% kõikidest autoavariidest. Selle tulemusena muutub roolis veedetud aeg turvalisemaks, puhtamaks, tõhusamaks ja nauditavamaks,” jätkas Ghosn.

Autonoomselt juhitavate autodega tulevikku on võrreldud eluga konveierilindil, kus inimesi toimetatakse lihtsalt punktist A punkti B, kuid Nissan IDS Concept lubab hoopis teistsugust tulevikku. Isegi kui juht valib pilootrežiimi Piloted Drive ja annab juhtimise autole üle, imiteerib auto alates kiirendamisest kuni pidurdamise ja kurvi läbimiseni juhi enda sõidustiili ja eelistusi.

Kuigi Nissan IDS Concept on luukpära, on tänu pikale telgede vahele salongis mugavalt ruumi neljale täiskasvanule. Kuid salong muutub veel avaramaks, kui juht valib pilootrežiimi Piloted Drive. Selles režiimis kahaneb rool armatuurlaua keskele ja nähtavale tuleb suur lameekraan. Erinevaid juhtimisega seotud toiminguid haldab tehisintellekt juhilt saadud hääl- ja viipekäskluste põhjal. Kõik neli istet pööratakse veidi sissepoole, et sõitjatel oleks mugavam omavahel suhelda. Kõik meenutab lõõgastumist elutoas.