Kui tööpäev veedetakse ühes kohas ning auto sel ajal ei liigu, peaks päikese käes ja kuumas kabiinis ühed õhukesed küpsised valmis saama küll, kirjutas BakingBites juba mitu aastat tagasi. Ainus asi, mis selliste šokolaadiküpsiste auto salongis soojendamisega kaotsi läheb, on nende pruunikas värvus, kuna päike autot ikka nii kuumaks kütta ei suuda, et suhkur taignas karamellistuks.

Küpsiste valmistamiseks võib kasutada ka külmutatud ja valmis prepareeritud taignamassi. Kes viitsib, valmistagu tainas ise, et saada peenemat tulemust. Päikese käes seisvas autos on küll kuni 80 kraadi, ent seda ei saa päris ahju temperatuuridega kuidagi võrrelda, nii et protsessi käigus tihti suuri autouksi avada ja maiustuste küpsusastet kontrollida ei maksa.

Paari-kolme tunniga peaksid päikselõõska pargitud auto armatuurile asetatud küpsetusplaadil olevad küpsised valmis saama. Silmaga seda paraku näha pole, kuna, nagu öeldud, pruuniks need ei tõmbu. Maitsevat aga siiski väga hästi. Nii et peale lõunal käimist tainas autosse, et koduteel ummikus midagi pudistada oleks!

Autoarmatuuriküpsised šokolaadiga:

1,5 klaasi jahu

½ tl küpsetuspulbrit

½ tl söögisoodat

½ tl soola

½ klaasi pehmet võid

½ klaasi suhkrut

1 suur muna

2/3 klaasi šokolaadihelbeid

Sega esimesed neli komponenti väikeses kausis. Suuremas aja kokku või ja suhkur, klopi sisse muna ja lisa seejärel väikese kausi jahusegu ning šokolaadihelbed. Kokku segatud taigna mass rulli küpsetuspaberisse kenaks piklikuks haluks ning pane ööks või paariks-kolmeks tunniks jäässe.

Kuumal päeval päikese kätte pargitud auto armatuurlauale asetamiseks lõika taignarullist umbes sentimeetri paksused viilud ning oota nende valmimist kuni kolm tundi. Mida suurem on aknaklaasi alune pind, seda rohkem küpsiseid teha saab. Miks mitte toppida kandikutäis krõbuskeid valmima ka kollegi sõidukisse.