See Fordi beebiuudiseid toonud reklaam teavitas ühtlasi, et eales varem polnud sedavõrd palju eesrindlikku inseneritööd ühte väikeautosse mahutatud. 1976. aasta 11. mail, mil Fordi “uue beebi” sündi ametlikult tähistati, ei osanud keegi ennustada väikeautole nii tohutut edu. 2012. aastal tunnistati Fiesta kõigi aegade müüduimaks autoks – üle ilma läks tol aastal kaubaks 1 020 410 autot.

Inglismaal on kõik seitse (Fordi andmetel ametlikult kuus, autoasjatundjate soovitusel üks ajastu rohkem) (loe altpoolt miks selline lisandus Fiesta puhul tehtud on) mudelipõlvkonda püsinud vankumatult müügiedetabeli tipus.

Ford Fiesta 1. põlvkond, mida uhkelt tutvustas ka mr. Bond. James Bond. Näitlejanimega Roger Moore

Fiestaga on hulle trikke teinud vigursõitja Ken Block ja RS WRCga on MM-l taset näidanud meie oma Ott Tänak.

Sealjuures on Fiesta ikka seesama ustav Ghia aastast 1984, millega naabermaja vanamemm juba aastaid oma poeskäike teeb ja armsa abikaasa perearstile tehnoülevaatusele sõidutab.

Fiesta on ka seesama oranž ST- märki kandev kärtsupill, mille oma esimeseks uueks autoks ostab perepoeg korrusmaja kõrvalboksist. Ja kui mõtlema hakata, on igaühel meist jutustada mõni lugu, mis Ford Fiestaga seotud.
Loe edasi siit