Näiteks Villeneuve-le-Roi nimelises äärelinnas lambiposti külge kinnitatud lahendus koosneb neljast mikrofonist, mis mõõdavad helitaset iga kümnendiksekundi vältel ning suudavad seeläbi tuvastada kust heli täpselt pärineb. See info viiakse kokku linnas olevate kaamerate pildiga ning nii saabki selgeks teha, kelle sõidumasin liiga valjut häält teeb.

"Müra on modernse elu üks suurimaid probleeme ning ka tõsine terviserisk. Sisuliselt mõjub see inimestele samamoodi nagu passiivne suitsetamine," ütles Villeneuve-le-Roi linnapea Didier Gonzales.

"Müraradareid" on juba praegu linnas müraprobleemi tuvastamiseks küll testitud, kuid siiani pole fookuses olnud sõidukid. 40 sarnast süsteemi paigaldati Pariisi meelelahutuspiirkondadesse ning 17 suurtele ehitusplatsidele, et sealseid probleeme tuvastada.

Lisaks Villeneuve-le-Roile on aga ka teistes piirkondades valjude masinate tuvastamiseks mõeldud süsteemid üles seatud, näiteks on sama süsteem paigaldatud ka Saint-Forget piirkonda, mis on mootorratturite seas väga populaarne. Septembrikuus paigaldatakse kaks süsteemi ka Pariisi kesklinna.

Selleks, et "müraradarit" saaks liikluses kasutada, on vaja kohandada aga ka seadusandlust. Sellekohane eelnõu on juba valmis ning kohalikud võimud arvavad, et see saab viimase lihvi juba sel sügisel, misjärel lärmakate sõidukite omanikke ka päriselt trahvima hakatakse.