Kuna tänavu kuulub Rahvusvahelise Autotootjate Liidu (OICA) näitusekalendrisse Riia autonäitus, mitte Motorex, siis on ka automüüjate huvi selle vastu tagasihoidlikum. Müüja tasandil on väljas sisuliselt vaid kolm marki: Audi, Peugeot ja Renault.

Kui Audi esitleb peamiselt uuet A6 Avanti, Renault väikeautot Modus, siis Peugeot on väljas kogu mudelivalikuga. Kokku hõlmab Peugeot stend 1200 ruutmeetrit, seal on esindatud nii Peugeot’ sõiduautod kui tarbesõidukid, eraldi kaubamärgi Lion kasutatud autode tutvustus, Peugeot’ sümboolikaga Boutique ja Peugeot’ kohvik. Uusima mudelina on väljas uuenenud 607, mille seniste mudelite omanikud kutsutakse personaalselt näitusele kohale.

Arvestades, et kogu Motorexi sisepind koos veesõidukite ja kõige muuga haarab enda alla 8500 ruutmeetrit, on Peugeot’ esindatus kaheksandikul kogupinnast igati tähelepanuväärne. Lisaks paneb väikesele pinnale välja ainult ühe auto Hyundai (uus Sonata) ja Nissan (Pickup SV).

Suuremate autoesinduste puudumine ei tähenda aga seda, et ühtegi teist autot peale Peugeot’, Renault’ ja Audi näitusel näha ei ole. Paljud teised eksponendid meelitavad külastajaid oma boksi erinevate autodega. Näiteks paneb ajakiri Tehnikamaailm välja kõik kuus aasta auto finalisti, võrguväljaanne car.ee kavatseb oma boksi kaunistada Mercedes-Benz CLSiga, Ameerika Autoteeninduse OÜ esitleb Fordi Ameerika mudeleid Expedition ja Mustang, ajakiri e5 toob näitusele Ferrari ning Info-Auto on näituse korraldajatega kokkuleppel andnud esitlemiseks Ford Focuse, Ford Rangeri ja Volvo S40.

Palju põnevat uudistamist peaks olema ka neil, kel huvi autode ajaloo vastu. Volga­klubi paneb välja ülevaate kogu Volgade ajaloost, samuti on esindatud tähelapanuväärne arv autosid Valeri Kirsi vanade autode kogust, väljas on Mati Leivategija taastatud kaks Tðaikat ning ülevaade tuning-autodest, millest nii mõnigi on laiema avalikkuse ees esimest korda.

“Külastajate tähelepanu peaks köitma ka liiklusohutusalane väljapanek politseiametilt, maanteeametilt ning mittetulundusühingult Operation Lifesaver Estonia,” lausus Eesti Näituste arengudirektor Siimu Loogma.