Motoexotika püsieksponent Honda Honda esitleb Motoexotika juubeliaasta näitusel koguni kaheksat uut seeriamudelit. Honda Baltic marketingijuhi Annely Einmanni sõnul on võimsamate mootorrataste huvilistel seekord väga hea võimalus tutvuda mudeliga CB500F. Tegu on kereelementideta masinaga, mis on on suurepäraseks esimeseks “täismõõduliseks” baigiks ükskõik kellele. Touring-tsiklitest tasub aga kindlasti uurida mudelit Gold Wing F6B, mis on Honda kinnitusel viinud maailma parima maanteeratta – Honda Gold Wingi täiesti uuele tasemele. Uus mudel on kergem, sihvakam ja voolujoonelisem ja ideaalne masin nii lühemateks linnasõitudeks kui pikematesks reisideks.
BMW mudelivalikust tasub esile tõsta alles aasta alguses esitletud enduuro-ratta mudelit R 1200 GS. BMW info põhjal võib öelda, et selle vedelikjahutusega boksermootoriga ratta näol on tegu põhjalikult ettevalmistatud masinaga, mis sobib suurepäraselt pikkadeks sõitudeks. Motoexotika 2013 on just õige paik, kus tutvuda nii selle tsikli kui teiste BMW mootorrataste mudelitega. Ära tasub märkida veel seda, et Saksa ajakirja Motorrad poolt korraldatud aasta mootorrataste valimistel oli klassis Enduro/Trial võitjaks just R 1200 GS (http://www.auto24.ee/uudised/uudised.php?uid=14841&gid=115).

Esmakordselt Motoexotikal esindatud KTM Eesti pakub messihinnaga mudelit KTM 125 DUKE. Ka see tsikkel oli eelpool viidatud ajakirja Motorrad korraldatud konkursil omas klassis (kergmootorrattad) võitja. Lisaks on kõrgelt hinnatud masina disain, disainikonkursil Red Dot Design Award pälvis KTM 125 DUKE kõrge koha. Ülisoodne messipakkumine on KTM-il ka mudelile KTM 200 DUKE. Lisaks esitleb KTM Motoexotikal uusi matkarattaid 1190 Adventure ja 1190 Adventure R, nende mudelite juures tasub tähele panna uusimat veojõukontrolli ja tehnilisi lahendused. Näha saab ka teisi KTM-i 2013 aasta uudismudeleid.

MK Moto toob aga messile välja mootorrattad, mida Eestis polegi varem müüdud. Alates sellest aastast on MK Moto Husqvarna mootorrataste edasimüüja ning messile tuuakse neist esinduslik valik. Mehis Kruusimägi MK Motost soovitab kõigil külastajatel pöörata erilist tähelepanu masinale Husqvarna TE310. Tegu on eelmisel aastal täiustatud mudeliga, millega sõidavad näiteks väga edukalt enduurot soomlased. Mehis Kruusimägi vihjas, et sellele mudelile on ka väga hea messihind. Näha saab ka teisi Husqvarna mootorrataste mudeleid, teiste seas krossirattaid ning lastemudeleid. Lisaks Husqvarna tsiklitele tutvustab MK Moto messil ka kallima klassi Itaalia tänavasõidutsiklit MV Augusta.

Veel üks teeneline messilkäija on Suzuki kaubamärgi tsikleid müüv Ramo AS. Messil on võimalik tutvuda Suzuki 2013. aasta mudelivalikuga. Kindlasti tasub tähelepanu pöörata mudelile Suzuki Inazuma GW250 2013, mida võib iseloomustada nii: 250 ccm kategooria kuumim uustulnuk. Masinal on vedelik jahutusega 248 ccm 2 silindriline rivimootor. Inazuma on ideaalne masin värskele juhiloa omanikule või siis igapäeva sõitude tegemiseks just tema kütusesäästlikkuse tõttu.

Yamaha tutvustab messil muuhulgas täiesti uut mudelit FJR1300 ABS. Tegu on legendaarse Tourer´iga! Yamaha keskus kinnitab, et midagi paremat pikamaa sõiduks on võimatu soovida. Tsiklil on olemas kõik mis tarvilik ümbermaailma reisiks. Sissepritsega 1289 cc mootorit omav masin on saanud uue, agressivse disaini. Olemas on ka AS (automaatkastiga) mudel, millel on 20% kiirem käiguvahetus uue Stop funktsiooniga.

Esmakordselt on Motoexotikal võimalus tutvuda ka kuulsate Harley-Davidsoni mootorratastega. Kohal on lai valik uusi, 2013. aasta mudeleid. Uusi mudeleid näeb nii Harley-Davidson Tallinn messiboksis kui ka laval. Igal messipäeval sõidavad uued tsiklid mööda catwalki üles lavale.