• Monaco on F1 Grand Prix’ ja Monte Carlo ralli etapivõõrustaja
  • Aastaringne idülliline superautode bongamispaik
  • Lihtsalt ühendatav Nice’i, Antibes’i ja Cannes’i reisiga
  • Paradoksaalselt parim mõte on auto koju jätta

Autohullu jaoks on Monaco tõeline paradiis, kus hea õnne korral (Jackpot? Rikas lesk ja ootamatu armumine?) end pikemaks sisse seada võiks. F1 on vaid üks, ja sugugi mitte kõige vanem võistlus, mida auväärne Automobile Club de Monaco korraldab.

1911. aastast peetava Monte Carlo ralli üks etappe sõidetakse jaanuaris alati siin. Vaid paar päeva hiljem kogunevad ajaloolised sõiduvahendid, et anda korralik lahing Rallye Historique’i nimel. Sel aastal, kaks nädalat enne F1 etappi kihutavad Monaco võidusõidurajal e-vormelid ning sügisel selgub, kes on kõige kiirem ralliäss elektriauto roolis.

Linnalegendi järgi on selles linnriigis iga kolmas vastutulija vähemalt miljonär. See selgitab ka erakordselt kõrget Lambode ja Ferraride kontsentratsiooni linnatänavatel. Place du Casino on üks pop-up autonäituste meeliskohti, meie külaskäigu ajal olid seal väljas haruldased superautod.

Kui Euroopa linnuvaatlejad armastavad Matsalus binokliga bongamas käia, siis agaramad autovaatlejad üle ilma võiksid koguneda hommikuti Monte Carlo kasiino trepile möödasõitvaid neljarattalisi jälgima. Mõne tunniga on aukartustäratav skoor tehtud ja päev kirjas. Pildistamise kohta lubada ei julge, mitte iga eksootilise auto omanik pole nõus oma kallimaga pildile jääma.
Loe edasi siit