•  Laetav nii kiirlaadijast kui seinakontaktist
  •  Juhi käsutuses on kolm sõidurežiimi
  •  Toetusega hind alates 34 400 eurost

Äsja müügile jõudnud pistikhübriid Mitsubishi Outlander PHEV on ainsa hübriidautona Eestis laetav nii kiirlaadijatest (ca 30 min 80%-ni aku mahtuvusest) kui tavapärasest seinakontaktist (ca 5 h 100%-ni aku mahtuvusest). Elektrijõul on maksimaalselt võimalik korraga läbida 52 km.

Samal ajal tõestab võime läbida 824 kilomeetri suurune vahemaa ühe laadimise ja tankimisega, et Outlander PHEV omanik ei pea sõidukit kasutades tegema ühtegi kompromissi ka siis, kui tal on tarvis tankimata ette võtta pikemaid maanteesõite, olgu sihiks jõuda Tallinnast Tartusse, Kuressaarde või kasvõi Vilniusse.

Eesti on tänu arenenud elektriautode laadimise infrastruktuurile esimeste turgude seas, kus Outlander PHEV müügile jõudis. Euroopas on tellimusi esitatud juba üle 12 000 autole, seejuures on ainuüksi Hollandis müüdud üle 8000 sõiduki.

Mitsubishi Outlander PHEV on varustatud kahe elektrimootoriga, kaheliitrise töömahuga bensiinimootori, generaatori ning 12 kWh akupakiga. Juhi käsutuses on kolm sõidurežiimi:

  • 1) EV drive mode – auto sõidab puhtalt elektri jõul, akuvooluga toidetakse nii esimest kui ka tagumist elektrimootorit. Maksimaalne võimsus on 60 kW, režiim on kasutatav kuni kiiruseni ~120 km/h.
  • 2) Series drive mode – sõitmine elektrijõul, bensiinimootor laeb läbi generaatori akut. Maksimaalne võimsus on seejuures 120 kW. Kui nõudlus on üle 60 kW, siis käitab bensiinimootor generaatorit. Generaator võimaldab kahel elektrimootoril lisaks akust saadavale kasutada 60 kW jagu võimsust. Samuti rakendub "Series drive mode" juhul, kui aku laetus on ebapiisav.
  • 3) Parallel drive mode - sõitmine paralleelselt nii elektrimootorit kui bensiinimootorit kasutatades. Bensiinimootor veab esisilda ja käitab generaatorit, generaator laeb akut. Tagasild veab seejuures elektrimootori toel ning maksimaalne võimsus on seejuures 143,2 kW (84,4 kW bensiinimootor ja 59,6 kW tagumine elektrimootor).

Koos Kredexi ostutoetusega algab Mitsubishi Outlander PHEV hind Eestis 34 400 eurost.