9. juuli öösel Võsul haridusministri suvilast varastatud tumesinine Audi A6 saadi kätte Lätis Venemaa piiri lähistel Balvi linnas. 400.000 krooni maksva sõiduki roolis oli tallinlane Mihhail, kes eiras teda peatada püüdnud politseipatrulli märguannet, kirjutas Eesti Päevaleht.

Võltsitud Venemaa registreerimisnumbreid ja kerenumbrit kandnud Audi tegi põgenemise käigus kerge avarii.

Läti politsei jättis Audi põhjalikumaks kontrollimiseks hoiule. Mihhail vabastati süütõendite puudumise tõttu.

Kuigi auto peeti kinni 28. novembril, kuulis Ühisliisingule kuuluva Audi tagaotsitavaks kuulutanud Lääne-Viru politsei sellest alles mõned nädalad tagasi.

“Tegime lätlastele õigusabipalve, et saaks autole teha ekspertiisi, mis võimaldaks masina tagasi saada,” ütles kriminaalpolitsei komissar Ilmar Ojasoo.

Autot juhtinud Mihhaili andmete kontrollimisel selgus, et tegu on Eesti politseile hästi tuntud mehega, kelle nimi läbib mitut autovargustega seotud kriminaalasja.

Tõenäoliselt üritas mees pärast Eesti-Läti piiri ületamist Audi Venemaale toimetada, sest Eesti-Vene piiri ületamine on tõhusa piirikontrolli tõttu riskantne.

Mihhail on Lätis tagaotsitavaks kuulutatud, praegustel andmetel ei ole ta oma nime all Eestisse naasnud. Paar nädalat tagasi üritasid varastatud Audit Lätist saada kätte tagaotsitava sõbrad, kes esitlesid end auto heausksete ostjatena.