Nii Mini Cooper kui Mini Cooper S said aga USA maanteeohutusametilt turvalisusskaalal neli ohustustärni, teatati ETAle Eestis Minit esindavast AS United Motorsist. J. D. Poweri uurimus põhineb uue auto ostnud tarbijate küsitlemises kaheksas erinevas aspektis ning see on alati läbi viidud auto soetamisele järgnenud 90 päeva jooksul.

USA maanteeohutusamet omistas Minile neli ohustustärni edukate avariitestide tulemusena, kusjuures testiti nii otse- kui külgkokkupõrkeid. Salongis aitavad sõitjate turvalisust tagada kuni kuus turvapatja ning inimeste kindel fikseeritus oma istmele.

Olulisteks elementideks Mini turvalisuse tagamisel on ka ABS-pidurid, pidurduse elektrooniline jaotussüsteem EBD ja nurkpidurduskontrolli mehhanism CBC. Ketaspiduritega on varustatud auto kõik neli ratast.

USA turul on Mini Cooper ja Mini Cooper S olnud saadaval alates märtsist. Eestisse jõudis Mini võimsaim versioon Mini Cooper S alles tänavu septembris.

Septembri lõpuks oli USAs müüdud 15.761 mõlemat Mini mudelit ehk oodatust märksa enam.

Ülemaailmses ulatuses ületas Minide müük septembris 100 000 auto piiri ning kuu lõpuks oli neid realiseeritud ühtekokku 105.000.