Countryman on tavalisest Clubmanist paljuukselisem, kõrgem, ruumikam ja jõulisemate disainielementidega. Ning väidetavalt pole Minidele nii omane kardilik juhitavus ja teetunnetus siit ka kusagile kadunud. Esiveolist Countrymani saab paadunud linnaelukas tellida ka seiklusliku nelikveoga All4, ent vaid Cooper D ja Cooper S mudelitel.

Mini One Countrymani käitab vaid 89 hj arendav mootor, Cooper S mudelil on aga juba 181 hj, mis tulevad 1,6-liitrisest turbomootorist. Manuaalkastis on käike kuus, bensiinimootoritega modifikatsioone saab ka roolile kinnitatud hoobadega automaatkastidega varustatult. Kohal on ka start-stopp süsteem ning pidurdamisenergia salvestamine.

Salongis on ruumi neljale, mitte viiele inimesele, kuna ka tagumised istmed on eraldiseisvad ning nende vahelt kulgeb läbi efektne keskkonsool. Lisaraha eest saab siiski ka kolmekohalise tagadiivani. Pakiruumi maht jääb vahemikku 350-1150 liitrit, rehvimõõt on 16-19 tolli. Ning hinnad, nagu juba eile märgitud, algavad umbes 25.000.- eurost, Cooper S eest 4.000.- eurot kõrgemalt.