“Itaalia rööv”, “Mr. Bean”, “Jason Bourne” on vaid mõned paljudest filmidest, millega Mini end inimeste südametesse on mänginud ja jätnud sinna kustumatu jälje ning igatsuse omanäolise sõiduvahendi järele. Ütled “Inglismaa”, mõtled “Mini”. Niisiis pole kahtlustki, et Mini Cooper on ülemaailmne stiiliikoon ja mootorispordi kangelane.

Gepard versus kelgukoer

Meil oli võimalus proovida selle frantsiisi uusimat võsukest, moodsa aja mudelit Mini Cooper SE elektriautot. Tegemist on ajatu mudeliga, mis on toodud aastasse 2020 ning pakub kõike mida ühelt uhiuuelt autolt soovida võiks, seejuures säiltade margile omased retroelemendid.

Kuna kõnealune automark on Franzu peres kõrgel kohal ning juba aastaid tehakse igapäevasõite Minidega, oli vahetu võimalus vaadelda elektrimudelit võrdluses tavalise Mini Cooperiga.

Piltlikult võiks neid kahte kõrvuti pannes öelda nii: Mini Cooper SE on kui gepard, kiiremast kiirem ja äkilisest äkilisem, Mini Cooper S (see tavaline) aga kui kelgukoer (husky), kiire, kindel ja kauakestev.

Pikema keerutamiseta jõuame nende kahe võrdluses elektriauto suurima miinuseni – sõiduulatuseni. Mini Cooper SE puhul on see (tavalisel varakevadisel päeval) maksimaalselt 150 kilomeetrit.

See ei peaks tulema üllatusena, sest SE on eelkõige loodud linnasõitudeks ja pikemaid trette (kasvõi suvekoju) peab sellega hoolsalt planeerima. Sest teadlik e-auto omanik hakkab laadimispunkti peale mõtlema juba 50 km enne aku tühjenemist.

See tähendab, et muretut sõitu jagub Mini Cooper SE-ga umbes sajakonnaks kilomeetriks. Samas, need on 100 väga nauditavat kilomeetrit.

Tänu akude raskusele on sõiduelamus veelgi kardilikum kui tava-Mini puhul. Juhitavus on imeline, kõik käib täpselt ja mängleva kergusega.

Vaata pilte ja loe edasi SIIT