Saatejuht ja kogenud automüüja Mike Brewer andis enne hooaja algust nõu, milliseid autosid tasub osta, et nende väärtus ei langeks.

Üle 30 aasta kasutatud autode ostmise, korrastamise ja müümisega tegelenud Mike Breweri sõnul on hetkel vanade klassikaliste autode turg väga soodne. "Alates 2008. aasta majanduskriisist investeerivad inimesed rohkem materiaalsesse – kinnisvarasse, autodesse ja juveelidesse, seega klassikaliste autode väärtus üha kasvab," kinnitas Brewer.

Uuema kasutatud auto ostmisel soovitab ta eelkõige Volkswageni brändi autot. "Olgu selleks Seat, Škoda, Volkswagen või Audi, kõik Volkswageni brändi autod on väga vastupidavad, usaldusväärsed ja tahetud. Nende väärtus ka kasutatud autode puhul langeb üsna vähe," ütles Brewer.

"Maailma autotootjatest eelistan USAs Fordi ja Euroopas Volkswageni brändi. Ka Aasia autoturg on kümne aasta jooksul teinud läbi suure kvaliteedihüppe ning nende hinnad on mõistlikud, markidest eelistaksin Kiat.“

Ostes autot otse omanikult, soovitab Mike Brewer alati veidi kaubelda. "Mina püüan uue auto ostmisel alati parimat hinda saada. Selleks leian üles nõrga koha, kas auto või omaniku juures. Auto omanikuga rääkides tasub viia vestlus eemale ärijutust ning rõhuda emotsionaalsetele väärtustele. Näiteks räägin müüjale, kuidas pakutava summa eest saaks ta oma perele puhkusele viia," rääkis Brewer oma müüginippidest.

"Automüüjad" ("Wheeler Dealers") on populaarne autosaade Discovery Channel telekanalil, mis näitab, kuidas kogenud automüüja Mike Brewer ja mehaanik Edd China otsivad ja ostavad üle maailma erinevaid vanu, kuid väärtuslikke autosid, restaureerivad need ning püüavad seejärel kasumiga maha müüa.

Sellel hooajal restaureerivad Mike ja Edd muuhulgas 100-aastast autot, et tähistada oma 100. auto restaureerimist, taastavad vana Volkswageni matkabussi ning paljusid teisi vanu ja uuemaid sõidukeid.

"Automüüjate" järgmine osa on Discovery Channeli eetris laupäeval, 27. septembril kell 11.50.

Edaspidi:

Laupäeval, 27. septembril kell 11.50 – BMW Z1
Laupäeval, 27. septembril kell 14.30 – Audi TT
Pühapäeval, 5. oktoobril kell 21.00 – Volkswagen Split-Screen
Pühapäeval, 19. oktoobril kell 21.00 – 100. aastane veteranauto Darracq Type L
Pühapäeval, 26. oktoobril kell 20.00 – Lincoln Continental
Reedel, 31. oktoobril kell 12.40 – Erisaade 100. auto taastamise puhul