Üks äärmiselt suur ummik leidis aset 2007. a. Pennsylvanias, kus tipptund, tuisk ja paks lumevaip muutsid maantee I-78 nii libedaks ja nähtavuse nii halvaks, et autod enam praktiliselt ei liikunudki. Ummik venis pea 80 km pikkuseks ning osad inimesed pidid talvistes tingimustes oma autodes terve ööpäeva veetma, vahendab Jalopnik.

2001. a. pööras üks sohver oma raskeveoki kummuli Springfieldi kandis otse maanteede ristmikul, tekitades liikluskaose. Õli valas aga tulle tõik, et veoki laadungiks oli püssirohi ning võimud ei osanud sellise ohu likvideerimise osas pikka aega midagi ette võtta. Lõpuks pandi liiklus siiski täielikult kinni ning asuti koristustööde kallale, tekitades kilomeetreid pikad ummikud igas suunas. Kuuldavasti olevat neis tingimustes tervelt kolm naist autodes lapse sünnitanud.

Milline on kõige hullem ummik, mida sina mäletad? Kirjuta sellest teistele kommentaariumis!

Raskeveok põhjustas kaose ka 2007. a. 15. novembril Texases Lake Dallase kandis, kui selle kütust sisaldav poolhaagis sõidusuundi eraldava tara otsa paiskus ning plahvatas. Tagajärgede likvideerimine võttis aega nädalaid.

Guinessi Rekordite Raamat tunnistab planeedi kõige rohkema autode arvuga ummikuks 1990. a. 12. aprillil Ida- ja Lääne-Saksa piiril toimunu. Ühes kohas olid ummikus tervelt 18 miljonit autot, mis kõik soovisid Ida-Berliinist plehku panna, ent tekitasid tohutu sumiseva ummiku.

12-tunniliseks katsumuseks venis 2007. a. Seattle’i linna elanike kojusõit, kuna keset kõige tihedamat tipptundi sadas ootamatult maha 10 cm lumelörtsi ning jäätus imelibedaks väljakuks. Taoliste tingimustega harva kohtuval suurlinnal oli kokku vaid 27 liivaautot, millest polnud suurt abi. Lisaks lõppes kohe peale lumesadu ka Seattle Seahawks’i jalgpallimäng, kust vabanes veel kümneid tuhandeid pealvaatajaid/liikled soovijaid, et külma kaost toita.

Üks pikemaid liiklusummikuid maailmas oli 1980. a. 16. veebruaril Lyonist Pariisi saabuvatest masinatest koosnev 175 km pikkune autode rodu. Nimelt oli lõppenud Prantsusmaal kollektiivpuhkusena välja kukkuv suusapuhkus, kust naaseksid tuhanded autod ning ilm pööras pealinna viivale maanteele selja.

1978. a. langes Massachusettsi ja Rhode Islandi peale selline kogus lund, et liiklema oli võimeline üksnes eritehnika. Suur osa inimestest õnnestus evakueerida, ent terve hulk külmus lõksujäänuna ikkagi surnuks.

1969. a. augustis kestis New Yorgi osariigis Betheli ümber ummik kena kuus päeva järjest. Käimas oli Woodstocki muusikafestival ning kohalik politsei oli valmistunud umbes 50 000 isiku saabumiseks. Teedele ilmus aga tervelt pool miljonit karvast ja sulelist, moodustades enam kui 30 km pika ummiku.

2001. a. 11. septembril toimunud kaksiktornide katastroofi järel oli peata terve New Yorgi linn ning terve linn oli ka segaduses autojuhte täis. Terve linn oli enam-vähem ummikus. Suletud oli ka Manhattani ühistransport ning ei toimunud mingeid lende. Auto oli ainus liiklemisvahend, ent teed-tänavad olid kaetud seisvate sõidukite massiga.

Sao Paolos pole aga näidata ühtegi konkreetset ummikujuhtumit, vaid hoopis – igaõhtune vähemalt 80-kilomeetrine järjekord, mis tekib lihtsalt suurest liiklustihedusest. Kui sajab, on ummik poole pikem ja kui kusagil on avarii, siis veelgi vägevam. 2008. a. 9. mail läks ühel linnasisesel maanteel ümber puiduveok ning põhjustas ummiku, mis ulatus tervelt 292 km kaugusele välja. See on vist küll maailma kõige pikem ummikurida.

Milline on kõige hullem ummik, mida sina mäletad? Kirjuta sellest teistele kommentaariumis!

Pikemaid ja põhjalikumaid mõtisklusi ootame ka meiliaadressile rahvahaal@delfi.ee, kasutada võib ka lehe vasakul servas olevat Rahva hääle vormi. Kui registreerid end rahvaajakirjanikuks, võid eriti hea loo või foto eest võita ka preemia!

Jälgi EkspressAuto uudiseid ja artikleid ka Twitteris!