Kasutatavate sõidukite galerii on ülimalt suur, sealt on nii VW Golfe kui Rolls-Royce Phantomeid endid, kirjutab New York Times. Ilmne eripära väljendub neil kõikvõimalikes peidikutes narko ja relvade tarvis, aga ka jamesbondilikes lahendustes nagu laskeavad, kuulikindel turvis ja isegi tossu ning rehve purustavaid teravaid objekte pilduvad masinad.

Üht kindlat autotüüpi niisiis polegi, kuna kõikidest võib ehitada kullerisõiduki. Narkokaubitsejad peavad oma ametiautodest kõvasti lugu ja tavatsevad neid politsei parklatest tagasi varastada. Seepärast hoitakse konfiskeeritud masinaid nüüd hoopis sõjaväe territooriumil, kus kõrbekauboidel enam mänguruumi pole.

Kõige levinum on põrkeraudade sisse ehitatud panipaik, kus saab hoida nii aineid endid kui relvi. Piirivalvureil on tänu kasutatavate autod mitmekesisusele „musti" sõidukeid päris raske ära tunda, ent kui on tegu juba kuulikindlate klaaside ja paksude ustega autoga, võib sellest üsna kindlasti ka salakaupa leida, räägib kohalik politseinik.

Üks üldistus, mille siiski teha saab, on see, et narkoärikad on reeglina üpris edevad ja nii valitakse ka sõiduvahendeid. Isegi kõige tagasihoidlikumad mudelid on alalõpmata efektseks ja eriliseks tuunitud. Nii et kokkuvõttes selgitas New York Times välja, et selles vallas sõidetakse absoluutselt kõikvõimalike neljarattaliste ja isegi mootorratastega.