Miks kasutab politsei reidide läbi viimisel selgelt ärihuvisid esindavat liitu? (küsib Auto.Geenius.ee)

Põhja prefektuuri liiklusjärelvalve juhi Hannes Kullamäe sõnul on PPA rohkem kui kümme aastat kaasanud oma tegevustesse ka MTÜ Rehviliidu esindajad.

“Politsei on, nii kaua kui mina mäletan, kevadeti ja talviti kontrollinud, kas sõidukitel on all tee- ja ilmastikuoludele vastavad ning ka korras rehvid. Nende poolt on meil abis valdkonna eksperdid, kes aitavad rehvide seisukorda kontrollida,” sõnas Kullamäe.

Korruptsioonikütid probleemi ei näe

Geeniusele antud kommentaaris ei leia MTÜ Korruptsioonivaba Eesti tegevjuht Anni Jatsa Rehviliidu ja PPA tegevuses midagi taunimisväärset.

“Seadusele mittevastavate ning kulunud ja liiklejatele ohtlike rehvide kõrvaldamine liiklusest teenib pigem üldisi ja laiemaid huve kui ettevõtjate eesmärki läbi aktsiooni rohkem rehve müüa,” leiab Jatsa.

“Rehvidega seotud turvalisusealane teadlikkuse tõstmine on ka Eesti Rehviliidu üks tegutsemiseesmärkidest ning on igati tervitatav, et toodet turustavad ettevõtted tegelevad kas ise või läbi katusorganisatsiooni lisaks müügile ka ohtudest teavitamisega,” lisas ta.