Momendil on kõige kentsakamate autotüüpidega lagedale tulnud enim BMW, alates küürakast sportmaasturist X6 ja lõpetades mudeliga 5. seeria Gran Turismo, millele on juba äärmiselt keeruline mingit arusaadavat nimetajat omistada. Mercedes-Benz plaanib aga samuti autotüüpide tabelis segadust looma hakata, ent teeb seda hoopis elegantsemal moel.

Shooting Brake pole iseenesest juba nime poolest tegelikult mingi universaalkerega auto, vaid masin, mil lihtsalt suurem pakiruum, kuhu mahuksid näiteks hinnalised tõukoerad või rohkem trenni- ja vaba aja varustust. Tehniliselt on Shooting Brake äsja esitletud CLS’iga analoogne ning jõuab turule 2012. aastal, lubab Daimleri pealik dr. Dieter Zetsche.

Nimega Break ehk Brake kutsuti kunagi kaarikuid, millega dresseeriti metsikuid hobuseid, pidurdati nende kappamishimu, et neid põllumajanduses kasutada saaks ning inimestele turvaline ratsutada anda oleks. Nime said need kaarikud ka asjaolust, et metsikud suksud tegid need sageli nö. koolituse käigus katki, mistõttu Brake’e majapidamistöödeks või reisimiseks kasutada ei saanud.

Hiljem hakati taolistele kaarikutele kergeid keresid panema, mis pidid mahutama vaid jahivarustust ning sealt tuligi termini esimene pool – Shooting ehk tulistamine, jahilaskmine. 1960-70ndail olid Shooting Brake tüüpi luksusliku kupee ning universaali ruumika kaubaruumi omadusi ühendavad mudelid väga populaarsed Suurbritannias, kust sai omavahel öeldes kunagi alguse ka see aina laiemalt leviv sedaankupeede kultuur.

Jälgi EkspressAuto uudiseid ja artikleid ka Twitteris!