World Car Awards ehk WCOTY ehk eesti keeles Maailma Aasta Auto on võistlus, mille läbiviimisega ei ole kohtunikel kuskile kiiret. Rohkem kui pool aastat tagasi, Frankfurdi autonäitusel, tegi WCOTY teatavaks 2016. aasta finalistid. Jaanuaris, Los Angelesis, lühendati nimekirja nii, et igasse kategooriasse jäi võistlema 5 autot ning omakorda Genfis selgusid igas kategoorias kolm viimast sõelale jäänut. Kategooriaid on WCOTY-l viis: luksusauto, sportauto, ökoauto, parima disainiga auto ja üldvõitja. Kümnendat aastat järjest tehakse võitjad teatavaks New Yorgi rahvusvahelisel autonäitusel.

World Green Car. Esimesena võeti keskkonnasõprade rõõmuks ette 2016 World Green Car ehk ökoauto kategooria. Kolm parimat kandidaati olid Chevrolet Volt, Toyota Mirai ja Toyota Prius. Etteaimatavalt võitis ökoauto auhinna vesiniku jõul liikuv Toyota Mirai.

World Car Design of the Year ehk aasta disainiauhinna kategooriasse jäid mitme sõela läbimise järel võistlema Jaguar XE ning Mazda CX-3 ja MX-5. Ka siin polnud suurt üllatust – võitis sportlik kabriolett MX-5.

World Perfomance Car ehk parima sooritusvõimega ehk sportautode kategoorias oli valida Audi R8 Coupé, Honda Civic Type R ja Mercedes-AMG C 63 Coupé vahel. Võitis Audi R8 Coupé. Ja taas ei olnud kohta imestamiseks, sest Audi R8 kaalukast võidust on jutte räägitud päris tükk aega.

World Luxury Car ehk luksusautode kategoorias see-eest oli lõpptulemus suhteliselt ennustamatu. Kokku läksid kolm kõva tegijat: BMW seitsmes seeria, Audi Q7 luksuslik linnamaastur ja Volvo lipulaev XC90. Viimati nimetatu on ära korjanud peaaegu kõik saadaolevad auhinnad, välja arvatud need, mis on oma kappi pistnud Opel/Vauxhall Astra. WCOTY otsustas aasta luksusautoks nimetada BMW seitsmenda seeria.

2016 World Car. Kõige tähtsam hõigatakse ikka viimasena välja. Nii ka seekord. 73 kohtunikku valisid Maailma Aasta auto üldvõitja viimases ringis Audi A4, Mazda MX-5 ja Mercedes-Benz GLC vahel. Kõik kolm finalisti erinevad üksteisest nagu öö, päev ja lõunapaus. Võitjaks osutus Mazda MX-5, mis tundub tänavu olevat absoluutne suursoosik.