33 naisajakirjanikku 27 riigist on oma kaaluka sõna öelnud ning valinud WWCOTY 2018 tiitlivõitjaks Volvo XC40 nunnumaasturi. Volvo seljatas superfinaalis viis konkurenti ülitihedas võistluses: kui esikolmik oli teada juba siis kui vähem kui pool žürii liikmetest oli punktid andnud, jäi võitja viimase hetkeni lahtiseks.

Kuus tänavust Maailma Naiste Aasta auto superfinalisti tähestikulises järjekorras olid BMW X2, Jaguar E-PACE ja I-PACE, Peugeot 508, Porsche Cayenne ja Volvo XC40. Volvo järel tõusid esikolmikusse Jaguar E-PACE ja I-PACE.

Pingeline punktiheitlus

Volvo XC40 võitu ei saa siiski väga imeks panna, sest Rootsi autotootja hittmudel on korjanud järjepanu kõik saadaolevad auhinnad, sealhulgas Euroopa Aasta auto 2018 tiitli, mida peetakse automaailma iludusvõistluste kõrgeimaks tunnustuseks.

Ja ehkki “naised teavad, mida tahavad” kõlaks WWCOTY tänavusel auhindamisel asjakohasena, on XC40 just tänu arvukatele võitudele tõestanud end n-ö uniseks autona – sellega sõidavad meelsasti ka mehed, Eestis näiteks andekas dirigent Valter Soosalu. Seega ei vali naised naiste autot vaid väga head autot.

Grant Throntoni audiitorbüroo Uus-Meremaa haru, mis selgi korral maailma naiste punktid kokku luges, on seda teinud alates 2009. aastast, mil WWCOTY loodi.

Ettevõtte partne Paul Kane tõdes, et nii pingelist punktiheitlust kui tänavu näeb harva. Piltlikult öeldes spurtis Volvo viimase kohtuniku punktidega Jaguari E-PACE linnamaasturist mööda.

Holly Reichile pühendatud Unistuste Auto auhind

Igal aastal nimetavad kohtunikud oma Unistuste Auto. Alates ülemöödunud aastast on see auhind pühendatud ühele WWCOTY loojale, säravale ameerika autoajakirjanikule Holly Reichile, kes 2016. aasta sügisel vähile alla vandus.

Tänavune ülekaalukas võitja selles kategoorias oli Aston Martin Vantage. Selle 4-liitrise V8 kaksikturboga auto on loonud Marek Reichman, tunnustatud Briti tööstusdisainer, kes on ühtlasi Aston Martini peadisainer.

WWCOTY algataja, peakohtunik Sandy Myhre ütleb, et see kaheukseline ja kahekohaline kupee kummutab taas kord arusaama naistest, kes kardavad sportautosid – õrnem sugu ihaleb sarnaselt meestele ägedaid sõiduvahendeid ning sõidab nendega heal meelel.