Üks coolimaid tegelasi on kahtlemata Itaalia peaminister Silvio Berlusconi, kes sõidab (kuigi vastumeelselt ja harva, kuna on isiklikult hoopis Saksa autode austaja) riigijuhtidele traditsiooniliselt kodumaise autotööstuse lipulaevas, milleks Saapamaal on pilkupüüdev Maserati Quattroporte. Sellest autost väljudes ei näi ühegi riigi juht ebakompetentsena, kuna auto on eksimatult stiilne ning maksab teistest limusiinidest palju vähem.

Sama eeskuju järgib ka Rootsi valitsusjuht Fredrik Reinfeldt, lahendades riiklikke küsimusi Volvo S80 tagaistmel, ainukese vahega, et Volvo ei ole enam ammu rootslaste omanduses. Saksamaa kantslerit Angela Merkelit nähakse liidumaade kooseksisteerimist kureerimas tihti VW Phaetoni avaras salongis.

Iiri valitsust juhtiva Brian Coweni tarvis on muretsetud tutikas must Mercedes-Benz S600L, ent langeva majanduse tingimustes vintis signaali väljastamise vältimiseks eelistab Cowen kasutada vana E-klassi ning on proovinud isegi uuest sõidukist vabaneda, vahendab Independent.

Suurbritannia peaminister Gordon Brown on sunnitud asju ajama patriootlikult Jaguar XJ Super V8 istmel. Ta ei soovinud küll oma Vauxhall Omegast loobuda, ent paraku tuleb esibritti turvata soomustatud autoga. Kuninganna Elizabethile kinkis Bentley 2002. a. eridisainiga riikliku limusiini, mis on paraku veidi kõõrdsilmne, ent sõidab nüüd juba biokütusel nagu sealsed siniverelised hiljuti soovisid.

Prantslasedki on alati truult kodumaise rauaga läbi ajanud. Eelmine president Jacques Chirac oli isegi nõus end Renault Safrane Biturbo tagaistmele suruma. Selles mõttes on uuel juhil Nicolas Zarkozyl vedanud, et Citroënil valmis lõpuks uus ja silmapaistva disainiga esindusauto C6.

Brunei sultanil on hinge taga umbes 3000 jagu erinevaid sõidukeid. Esindussõitudeks tavatseb ta valida ühe oma mitmetest Rolls-Royce Phantomitest. Ka Vatikani „peaministril" on Mercedes ML430 põhjale ehitatu kõrval hulk muid autosid, mida talle aeg-ajalt muu träni sekka nagu näiteks Schumacheri F1 boliidi rool ja 15001 kinga, „ohverdatakse".

Venemaa esipaar Medvedev ja Putin kasutavad enamasti musti Mercedeseid, ent nende käsutada on endiselt ka mõni vana ZIL 41052, kui on tarvis rahvale eriliselt hinge minna. Kõige otstarbekamalt on õnnestunud aga läbi ajada Tšehhidel, kelle liidreil on kasutada kodumaine, soodne ja äärmiselt ruumikas esindusauto Škoda Superb.

Kõik see on muidugi ainult tilk maailma juhtide autopargimeres, ent mingi meenutava ettekujutuse ehk annab. Kindlasti on planeedile seatud riigiüksuste esimesi inimesi teenimas veel palju põnevaid sõidukeid, millele saab tähelepanu juhtida foorumis ja kommentaariribal.