„Lumesaju korral valitseb lumme kinnijäämise oht pea igal pool: parkimisplatsil, külglibisemise järgselt ning lugematu arvu muude igapäevaselt sooritatavate manöövrite puhul, eriti kõrvalistel teedel,“ hoiatab Renault’ sõidukooli juht.

Lumme kinni jäänud autot tuleks esmalt ettevaatlikult edasi-tagasi liigutada, sest selline teguviis aitab liikumist takistavat lund eemale lükata. Vältida tuleks kiirendamist, sest ühe koha peal ringi käivad rattad kaevavad sõiduki veel sügavamale lumme. Rehvide ümbrus tuleks lumest puhastada ning katta võimaluse korral kruusa või liivaga, aidates nii ratastel paremini maapinnaga haakuda. Väga hästi töötab samal eesmärgil ka kassiliiv. Järgnevalt tuleks sõidukit rahulikult edasi-tagasi kiigutada ning kerge gaasipedaali puudutuse saatel sellega süvendist välja sõita.

Kui kirjeldatust abi ei ole ning auto seisab muudest asustusest eemal, siis on kõige õigem teguviis autosse jäämine ja abi järele helistamine. Seega on oluline enne teele asumist kontrollida, et mobiiltelefoni aku on täis laetud ning pikemate sõitude puhul kaasa varutud vett ja toitu. Kuna võib juhtuda, et abi peab pikalt ootama, tuleks soojas salongis ootamise nimel alustada teekonda täis paagiga sõidukiga.

Renault’ sõidukooli juhendajad lisavad, et vajalik on läbi mõelda ka enda riietus. Isegi kui kavas on lühikene sõit vaid paari tänava kaugusele, ei tohiks koju unustada talvejopet ega kindaid. Kerge kokkupõrge teise sõidukiga või mootoririke võib juhi ka koduümbruses pikemaks ajaks külma kätte jätta.

-----
Renault’ brändi all tegutsev sõidukool on maailma esimene sõidutehnika täiustamise kool, mis pakub kursusi nii era- kui ka äriklientidele, spetsiaalprogrammi kuller- ja transpordiautode juhtidele, ohutu liiklemisega seotud teenuseid (sh linnasõiduks vajalikud tehnikad, terviklikud autopargi auditid, ökonoomse sõidu kursused, psühholoogia-alased loengud ja liiklusohutus maanteedel). Samuti on teenuste hulgas esmaabitreeningud. Kooli käsutuses on 50 000 m² suurune maa-ala, kus on olemas erinevad sõiduõpetuseks vajalikud rajad ja trajektoorid.