Põhimõtteliselt võib öelda, et autod, mis on aastal 2007 müügile tulnud ja üht- või teistpidi autondust mõjutanud, on kõik kolmel maal parima valimisel finaalides esindatud.

Läti, Latvijas Gada auto 2007

Lätlastest autoajakirjanike lemmikuks osutus pisike linnamaastur Nissan Qashqai 203 punktiga. Teiseks jäi tema järel euroopastunud korealane Kia Cee’d 156 punktiga. 147 silma sai uus Škoda Fabia. Esikolmikust jäi napilt välja Peugeot 308 ja eestlaste võitja Ford Mondeo jäeti viiendaks. Suurt vahet ju ei ole? Kuigi osad autod erinevad, on nende klassid täpselt samad. Nissan asendas Hondat, Peugeot Fiatit ja Škoda Toyotat. Teistest poole kallim uus C-klass finaali ei pääsenud, kuigi tegu on ülihea autoga, siis päris “igamehe” auto ta lätlaste jaoks ei ole.

Leedu, Metu automobilis 2008

Leedukate analoogse võistluse võitis Kia Cee’d. Teiseks jäi Ford Mondeo, kolmandaks Mercedes-Benz C-klass, neljandaks Renault Laguna III ja viies Peugeot 308. Leedus ei pääsenud mitte üks linnamaastur finaali, seda asendas tagasihoidliku disaini aga suurepäraste sõiduomaduste ja sisedisainiga uus Laguna. Hinnaklass on aga neil kolmel erineval autol (CR-V, Qashqai ja Laguna) sama.

Nagu näha, võiks Baltikumi Aasta Autoks nimetada “Corolla-killeri” Kia Cee’di? Üks võit ja kaks teist kohta on parem, kui Mondeo tulemus (1., 2. ja 5. koht). Nemad olid ka ainsad, kes kõigil kolmel maal finaali jõudsid. Kolmandaks platseeruks võrdselt uus M-B C-klass, Nissan Qashqai ja Peugeot 308. Kuuenda koha jätaks jagatult ülejäänud tunnustust väärinud autodele, sest mitte ühte halba autot nende hulgas pole.

Baltikumi Aasta Auto

Kuna Delfi on üle-baltikumilise haardega portaal, siis julgeks meie nimetada, usaldades kolme riigi autoajakirjanike teadmiseid, oma Baltikumi Aasta auto pingerea:

1. Kia Cee’d
2. Ford Mondeo
3.- 5. Mercedes-Benz C-klass
3.- 5. Peugeot 308
3.- 5. Nissan Qashqai
--------------------------------
6.- 10. Honda CR-V
6.- 10. Fiat Bravo
6.- 10. Škoda Fabia
6.- 10. Renault Laguna III
6.- 10. Toyota Corolla/ Auris