Esmalt riputatakse veebiseinale (tegelikult juba 9 aastat arenduses olnud...) auto tagavedrustuse skeem, et iga inimene saaks selle täiustamisel kaasa rääkida ja nutikat nõu anda. Nii kavatsetakse talitada masina iga sõlme ja lahendusega.

Open-source lähenemine on vesiku- ja elektriautode kui progressiivsete tulevikulahenduste juures vägagi sobiv ning seni pretsedenditu. Plaan on viia niimoodi auto arenduskulud ja selle projekteerimiseks kuluv aeg miinimumini, et inimesed homse sõidukiga juba täna liigelda saaks.

Projekti finantseerib Porschega lähedalt seotud perekond Piech, kirjutab Autocar. River Simple näeb, et suurtel tegijatel läheb väga kaua aega ning nende tooted on hinnalised ning otsustas käituda Linuxi vaimus.

Esimesed 10 prototüüpi loodetakse ratastele saada juba järgmisel aastal. Suurbritannias kavatsetakse kõige õnnestumise korral toota umbes 5000 Hyrbanit aastas. Eks näis, mis targad veebivannis sulistades üheskoos välja nuputavad ning kas keegi ka Hyrbani hullu disaini kritiseerima hakkab.