Sel korral siirdume parklasse, täpsemalt Tallinnas Haaberstis asuva Rocca al Mare keskuse omasse. Sina sõidad mööda kahesuunalist teed, mis parkla pikuti justkui kaheks jagab, McDonaldsi poolt Saku Suurhalli poole ehk kesklinna poolt Harku järve poole.

Kas, kuidas ja kellele peaksid sa teed andma? Vali nelja stsenaariumi seast see, mida õigeks pead ning vajuta "kinnita".

Varasemad ülesanded on samuti jätkuvalt läbi mängitavad ja lahendatavad.

Kaks esimest olukorda olid Tallinna liiklusest võetud, neid saab tagantjärele läbi mängida SIIN ja SIIN. Kolmandana oli ülesande keskmes Jõhvis asuv nn turboring, üle-eelmisel nädalal aga pööre peateele teisel pool Harku järve.

Eelmise nädala ülesanne viis meid aga Rakvere külje alla Vinnis asuvale viieharulisele ristmikule. Nüüd räägimegi sellest ülesandest ja õigest lahendusest lähemalt.

Õige lahendus on tegelikult lihtne nii teoorias kui ka praktikas: Reeglite kohaselt on kõigepealt õigus ristmik ületada peateel sõitjail, pärast neid liiguvad ülejäänud parema käe reeglist lähtudes.

Olime üsna kimbatuses, kuidas üldse tekitada valesid variante ülesandesse, kus kõik tundub olema väga lihtne. Juhile, kes jälgib liiklust ja märke, ei tohiks peatee kulgemine mingil juhul arusaamatuks jääda.

Hämmingut võib tekkida kõrvalteedelt tulijatel, aga sealgi piisab segaduse kõrvaldamiseks mõtlemisvõime rakendamisest anna teed märgi ja selle tähenduse aadressil – annan teed kõigile peateel liikujatele. Ise liigun siis kui mu parem käsi on vaba. Lihtne.

Peatee suuna muutumisega ristmiku ülesanne ei tekitanud lugejates vastukaja ega huvi, üksikud kommentaarid imestasid, et miks sellist ülesannet üldse teha oli vaja – “siin on kõik ju selge.”

Osa süüd peitub ilmselt asjaolus, et probleemikoha näitena kasutasime tegelikkuses väga selget ristmikku, kus segadust tekkida ei tohiks ühelgi mõtleval liiklejal. Lisaks on seal nii vähe liiklust, et lavastatud olukorda päriselus ilmselt kunagi ei tekigi.

Olukord muutub drastiliselt, kui sisuliselt samasugune ristmik tuleb juhile vastu tihedama liiklusega kohas ning kohas, kus teed on erinevamad ja linnapilt üldiselt kirjum.

Loe lähemalt Acceleristast!