Lightning GT ehk eestikeeli GT-välk on roheline, seda aga seestpoolt oma olemuselt.

Täiselektriline Lightning GT on sama keskkonnasõbralik kui Tesla Roadster, sama kiire kui Porsche 911 GT3 ning sama hinnaline kui Lamborghini Murcielago LP 640.

Lightning Motor Co. on Suurbritannia vastus Tesla Motorsile. Ka nemad peavad elektriautosid kindlalt tulevikusõidukiteks ning promovad oma veendumust sellega, et loovad seksikaid ja väga kiireid elektrisportautosid.

„Kui elektriautode maine lähiajal oluliselt ei parane, siis jäävadki sellised sõidukid autoentusiastide silmis kompromissiks ega avalda ka massidele mingit muljet,” avab Lightning Motor Co. esindaja firma tegevuse tausta. Lightning GT on küll päris muljetavaldav nii oma väljanägemise kui suutlikkuse osas.

Tootja sõnul genereerivad igasse rattasse paigutatud elektrimootorid kokku 553 Nm väänet, mis on võrreldav selliste põrguliste võimekusega nagu Dodge Viper SRT. Lightning GT mootoritel on kokku 643 hobujõudu, mis on võrreldav omakorda Corvette ZR1 masti superautodega. Sprindiks sajani on autole antud vaid 4 sekundit, täiskiiruseks lubatakse 210 km/h ning sõidukauguseks ühe laadimisega 400 (kiiret) kilomeetrit.

Auto alumiiniumist kandmikule kinnituvad süsinikust ja kevlarist kerepaneelid. Loomulikult on kasutusel energiat tootev pidurdussüsteem. Nano-liitium-titanaat-akud on laetavad vaid 10 minutiga ning säilitavad peale 15000 laadimist 85% oma mahutavusest.

Samal ajal pakutakse autole kogu luksusvarustuse diapasooni alates ABSist ja veojõukontrollist kuni konditsioneeri ja nahksisuni. Kogu see kiirus ja luksus maksab aga peaaegu 300000 dollarit!

Lightning Motor Co. plaanid auto ehitamiseks on siiski tõsised. Viimased kaks aastat on usinalt tegeletud masina kujustuse ja projekti lihvimise ning tuntud aku- ja mootorifirmadega konkreetsete lepingute sõlmimisega.