Selle mõtteharjutuse jooksul on ümber kujundatud aastast 2001 aluseks olnud automargi disainifilosoofia LFinesse määratlus, millele on lisandunud jõulisem ja selgepiirilisem visand tippauto olemuse ja tuleviku kohta. Tulemuseks on ideeauto LF-Gh koos mõtetega, mis võivad üle kanduda Lexuse tulevastele sõidukitele.

Mudeliga LF-Gh viib Lexus grand touring sedaani idee ühe sammu võrra edasi. LF-Gh töötati välja kõrgjõudlusega ideeautona, mis on suuteline pakkuma muljetavaldavat sõidukogemust ning transportima sõitjaid mugavalt ja kiiresti pika maa taha.

Jõuline lai hoiak vastab eesmärgile pakkuda innustavat dünaamilist elamust maanteel. Põhimõtteliselt on need dünaamilise ja tundliku sedaani proportsioonid kaasaegsel tagarattaveoga platvormil. Erilaadne sõiduki ülemine osa ei tee järeleandmisi sõitjate võimalikes funktsionaalsetes eelistustes, nagu näiteks heldelt ruumi kõigile neljale sõitjale, avar panipaik pakkidele ja suurepärane nähtavus sõidusuunas.

LED-valgustus viitab uute materjalide, elektrooniliste ja dünaamiliste süsteemide hulgale ning ulatusele, mis kindlustavad sellele ideesõidukile ajakohase töövõime, juhitavuse ja ohutuse. Kokkuvõttes kehastab ideeauto LF-Gh stiil Lexuse ehtsa grand touring sedaani tõelist olemust.

Eestvaates jätavad kujunduselemendid üpris veenva mulje, sealhulgas tugevajooneline iluvõre, mis väljendab Lexuse otsusekindlat palet, andes oma panuse radiaatori ja pidurite ventileerimiskanalite talitlusele ning moodustades olulise elemendi eeskujuliku aerodünaamika suutlikkuse saavutamisel. LF-Gh igas joones võib aimata kuju ja funktsiooni ühtsust. Näiteks voolab õhk sisse ainulaadsete vertikaalsete LED-udulaternate kõrval asuvatest sisselaskeavadest ja väljub samasugustest kitsastest väljundavadest, mis järgivad tagatulede kõverust tagumisel veerandpaneelil. Ideeauto juures katsetatakse ka traditsiooniliste elementide, näiteks küljepeeglite ja uksekäepidemete minimeerimist, et rõhutada sõiduki saledat joont ja parandada
aerodünaamikat.

Agressiivne iluvõre on tugev kujunduselement, mis annab oma panuse LF-Gh lugupidamist väärivale
staatusele, mängides samas olulist rolli ka õhuvoolu suunamisel ja stabiilsuse parandamisel. See on keskne omadus, mis ühendab erilaadse stiili tehnilise funktsionaalsusega, ohverdamata seejuures kumbagi aspekti, ja leiab kindlasti rakendamist Lexuse tulevaste mudelite juures.
Atleetlik ja tugev poos saavutatakse koonja kere ning pikliku salongi kontrasti teel, millele lisanduvad laiust rõhutavad eesmised ja tagumised rattakoopad. Dünaamilised esitiivad loovad aktiivse liikumise mulje, surudes sõiduki allapoole ja tekitades madala, teepinnale liibuva raskuskeskme. Mootoriruumi tõstetud kate vihjab rakendusvalmis ja võimsale jõudluspotentsiaalile. Tagaplatvormil on tugev eenduv keskkaas, mis lubab õhul sujuvalt tahapoole libiseda, suundudes ladusalt tagumistesse põrkeraudadesse. 20-tolliste rataste keskpunktist võrsuvad skulptuursed dünaamilised topeltkodarad võimendavad kaasakiskuva sõiduelamuse instinktiivset mõju.

Lexuse konstruktorid on osavalt ära kasutanud suurema laiuse, mis pakub avara pinna iseäralike ümbritsevate LED-tagatulede jaoks. Erilaadsete tagatulede ja detailirohkete peegeldite kasutamine punaste laternaklaaside taga loovad võimsa visuaalse mulje. Kitsaste kroomehiste nutikas kasutamine põrkeraua väljalasketoru ja integreeritud difuusori juures lisab peenekoelise tipptaseme varjundi. Ainulaadsed LED-esilaternad ja sõltumatud L-kujulised LED-päevasõidutuled kindlustavad Lexusele välisilme, mis ei sarnane ühelegi teisele teel liikuvale autole.

Meeldiv sisustus

Tumeda toonklaasi taga võib aimata uhiuue, tulevikku suunatud Lexuse interjööri. LF-Gh salong on sündinud väiksemagi üksikasja ülitäpse ümberkujundamise teel eesmärgiga luua sisustus, mille keskmes on auto juht. Juhikoht hõlmab suurepärase nähtavusega näidikupaneeli ja kasutajasõbralikku konsooli.

Ehtsad kõrgkvaliteetsed materjalid ja rikkalikud peenviimistlusega detailid aitavad luua sõitjate ruumi, mis vastab ideele küpsest grand touring sedaanist. Selline sisustus on mõeldud tarbijatele, kes hindavad kõrget kvaliteeti ning pööravad erilist rõhku detailidele.

Hübriidajam

Ees iluvõrel ja taga pakiruumil asuvad Lexuse hübriidajami sinised LED-embleemid viitavad kavatsusele pakkuda tõsist konkurentsi ökonoomsuse ja jõudluse vallas. Tagumine iluääristega skulptuurne väljalasketoru annab tunnistust ülipuhtast viimistletud välisilmest, minimeerides väljalaskesüsteemi juuresolekut ja vihjates varjamatult heitgaasi olulisele vähenemisele. Tervikuna rõhutab kogu tulemus, et hübriid-ideeauto on ette nähtud tulevaste ülimalt madalate emissiooninõuete jaoks. LF-Gh konstruktsioon toetab tehnoloogiat, mis muudab praegust arusaama tippklassi luksusauto võimsuse, efektiivsuse, ohutuse ja keskkonnasäästlikkuse osas.

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!