Politsei jõudis sellele pärast seda kui olümpiavõitja Erki Noolelt varastati kaks nädalat tagasi kadriorus sõiduauto Audi A6 Avant, kirjutas Eesti Päevaleht.

Audi tootjafirma poolt ärandamiskindlaks nimetatud luksusautosse murdsid vargad sisse üle poole aasta tagasi, rikkusid selle lukud ja avasid kapoti. Esialgu jäi politseinike jaoks sissemurdmine arusaamatuks, kuid hiljuti teatasid Lätis autovarguste uurimisega tegelevad politseinikud oma Tallinna kolleegidele, et Lätis tegutsevad sama käekirjaga Audide vargad, kirjutas ajaleht.

Läti politsei väitel rikuvad vargad Audisse murdes sõiduauto lukud ja vahetavad kapoti all ära elektroonilise võtmete identifitseerimise bloki, millele sobivad uued võtmed on varastel juba olemas. Kui Audi omanik saab hiljem kohalikust autoesindusest uued võtmed, pruugib vargal valveta masinase vaid sisse istuda ja oma võtme abil sellega minema sõitma.

Audide maaletooja Reval Auto juht Aivar Toompere nimetas politsei skeemi jaburaks, mida ei ole keegi tõestanud. Toompere sõnul ei usu ta, et Eestis on selliseid varguseid toimunud.

“Lätlastelt tulnud teave on alati kahtlase väärtusega. Ma usuks seda infot, kui see oleks tulnud Poolast,” rääkis endine Tallinna politseijuht Toompere, kelle enda ametiauto Audi hiljuti varastati.