Esiteks räägime korduvatest liiklusrikkujatest - statistika näitab, et kui liiklust tihti rikkuda, on ka kordades tõenäolisem, et satud liiklusõnnetusse. Arutame selle üle, kas praegused kontrollmeetodid võimaldavad sellist olukorda leevendada ning kuidas inimesed üldse oma tegude tagajärgedele mõtlema panna?

Puudutame korraks taas talverehvide teemat. Kuna Jan sõidab lamellidega ja Veli naastudega ning ka autod on tavapärasest veidi erinevad, siis võtame teema veel korra üles. Kas tasub ikka rehvide pärast kaklema minna?

Veli on ka aasta auto valimise žüriis - huvilised saavad teada kuidas protsess käib, millised on praeguseks finalistid ning mis masina Veli ise esikohale upitas.

Proovisõiduauto asemel räägime enda auto ehitamisest - projekti ja hobiautodest. Kas on paratamatu, et iga auto ongi projekt? Mida tasuks hobiauto ehitamisel silmas pidada, kus selle kallal töötada saaks ning kellelt masinat putitama õppida?

Talvine hooaeg on käes ning nii hommikul kui ka õhtul on pime. Sellega seoses võtame vaatluse alla tulede kasutamise. Tulede kontrollimine on pimedal ajal oluliselt hädavajalikum ning selleks tuleks esiteks teada, millised tuled sõidumasinal olemas on ning kuidas neil vahet teha. Samas arutame ka selle üle, kuidas tulesid erinevate märguannete andmiseks kasutada.

Saatejuhid on Jan-Matthias Mandri ja Veli Valentin Rajasaar. Kirjuta meile julgelt: istmesoojendus@delfi.ee või meie Facebooki lehel, kuhu postitame ka pilte autodest ning arutame autoküsimuste üle. Podcasti saad kuulata ka Spotifyst, Soundcloudist või mõnest teisest endale sobivast taskuhäälingurakendusest.

1x
00:00