Siit olulisi soovitusi, mida iga autojuht peaks talve lähenedes meeles pidama.

Külma ilmaga kasuta talverehve

Ilma jahenedes peaks autole alla panema talverehvid, isegi kui päev on päikseline ja teekate püsib veel kuiv.

Talverehvide kasutamine on kohustuslik küll alates 1. detsembrist, kuid soovituslik juba +10 kraadist madalama temperatuuri korral. Suverehvide kummisegu muutub muidu jäigaks ja nende sõiduomadused halvenevad.

Rehve vaheta 5 aasta tagant

Talverehve peab välja vahetama vähemalt iga viie aasta tagant. Samas võivad teatud sõidustiil (sage pidurdamine, äkilised manöövrid) ning kehval teekattel ja sillutama teel sõitmine rehve kiiremini kulutada. Siis vajavad need vahetamist iga 3-4 aasta tagant.

Paljud juhid kasutavad talverehve aastaringselt; ka see vähendab rehvi eluiga. Kasutatud rehve ostes peab selgeks tegema nende tegeliku seisu: millal toodetud, mitu hooaega neid on kasutatud ning kuidas hooldatud.

Kontrolli rehvide seisukorda

Halvas seisukorras rehvidega võib auto kergemini juhitavuse kaotada, vajab pikemat pidurdusteed ja tarbib rohkem kütust.

Seetõttu on oluline kontrollida rehvide seisukorda; kergeim viis on mõõta rehvimustri sügavust.

See võiks olla talverehvidel 8 kuni 4 millimeetrit, aga ei pruugi olla siiski piisav indikaator, sest kummisegu kaotab aja jooksul omadusi.

Sõida õige rehvirõhuga

Enimlevinud viga, mida autojuhid teevad, on sõitmine vale (enamasti liiga madala) rehvirõhuga. see vähendab rehvi eluiga ja suurendab auto kütusekulu.

Soovitatav on rõhku regulaarselt kontrollida, ilmade külmenedes igal tankimiskorral, sest muutlikud ilmaolud mõjutavad rehvirõhku.

Hoia oma rehve

Rehvide elueale mõjuvad ka ladustamistingimused. Rehve ei soovitata hoida niiskes kohas ega päikesevalguse käes: sellised olud halvendavad rehvi omadusi (väheneb rehvide haardumine, pidurdus- ja juhitavusvõime).